Ikke den selvfede ledertype


Ikke den selvfede ledertype

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt

Han er absolut en af dansk erhvervslivs sværvægtere, men modsat mange af sine kolleger i toppen af hierarkiet er han langt fra en del af den selvfede ledertype.

Tværtimod er morgendagens 70-års-fødselar Asger Aamund kendt for at kalde tingene ved deres rette navn, og han går ikke af vejen for at dele verbale øretæver ud til både almindelige meningsdannere og magthavere.

Talrige er de gange, hvor Aamund er dukket op i radioen, på tv-skærme eller i de trykte medier, hvor han er blevet og fortsat bliver bedt om at give sin mening til kende om dette og hint, primært inden for erhvervslivet, og svar og kommentarer kommer i korte, letforståelige sætninger, der ikke fejer noget ind under gulvtæppet.

Asger Aamund kommer fra et konservativt hjem i Vangede.

På den forkerte side af Lyngbyvejen, som han har fortalt det, men det gjorde intet. For det var et hjem, hvor de tre børn, ud over Asger er det journalisten og forfatteren Jane samt broderen Bjarke, fik lov at udfolde sig.

Asger ville være skuespiller. Han læste hos Søren Weiss, men dumpede til optagelsesprøven på Det Kongelige Teater. I stedet gik han handelsvejen. Læste HA, men var samtidig statist på flere teatre, og interessen for kunsten generelt har stadig meget høj prioritet.

Som erhvervsmand viste Aamund straks sine store evner, og han fik lederjob både nationalt og internationalt i Erik Emborg Eksport og Tuborg International, inden han fik sin første toplederpost i Goriværk.

Senere nød Rockwool og medicinalvirksomheden Ferrosan godt af Aamunds store lederevner, inden han valgte at blive selvstændig med dannelsen af Bavarian Nordic og Neurosearch.

Virksomheder, som har givet betydelige afkast, men så sandelig også har været igennem kæmpenedture på børserne, som har betydet, af Aamund på tidspunkter har mistet trecifrede millionbeløb dagligt. Asger Aamund solgte aldrig ud af sine aktier, og i dag er han fortsat en særdeles holden mand.

Han er ikke typen, der slår ud med armene og bare bruger løs. Han elsker god mad og står selv for såvel indkøb som tilberedning i hjemmet, hvor Suzanne Bjerrehuus huserer. Men han elsker også at stå ved pølsevognen.

Formen holdes ved lige med tennis flere gange ugentligt, og så nydes familielivet ellers i henholdsvis Hellerup og sommerhuset i Tisvildeleje.

Politisk var Asger Aamund "bagmand" i skabelsen af Ny Alliance. Datteren Malou blev valgt til Folketinget, men er nu skiftet til Venstre. Sønnen Martin er filminstruktør. Børnene har Asger Aamund fra sit første ægteskab med billedkunstneren Susanne.

Ikke den selvfede ledertype

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce