Ida Auken skriver bog om danskhed og fylder 40

(ARKIV) Ida Auken, MF Radikale talte ved morgenmøde "kvinder på toppen" på Berlingske, den 31. maj 2016. Folketingsmedlem, tidl. minister Ida Auken fylder 40 år søndag den 22. april 2018.. (Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix)

Ida Auken skriver bog om danskhed og fylder 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Radikales miljøordfører Ida Auken fejrer søndag den 22. april sin 40-års fødselsdag med bogen "Dansk". Her inviterer hun til en samtale om danskhed.

Dagen efter at Socialistisk Folkeparti i januar 2014 forlod Helle Thorning-Schmidts S-R-SF-regering, gik Ida Auken til De Radikale.

- Der var ingen vej frem med SF. Vi var kørt direkte ind i muren alle sammen. Det projekt, vi havde arbejdet på med at lave en grøn omstilling i Danmark, havde nået sin ende, siger Ida Auken.

- Men jeg følte ikke, at jeg var færdig i politik. Derfor skiftede jeg til et parti, hvor jeg i dag virkelig føler, at jeg er kommet hjem.

Hun var ikke fristet af Socialdemokratiet som SF's "arbejderister", tidligere skatteminister Thor Møger Pedersen, eks-sundhedsminister Astrid Krag, politisk ordfører Jesper Petersen, Nanna Westerby og Mattias Tesfaye.

- Jeg hører hjemme hos De Radikale. Grøn omstilling, uddannelse og internationalt udsyn er mine absolutte mærkesager, siger Ida Auken.

Ved valget i 2015 slog hun De Radikales tidligere ligestillingsminister Manu Sareen med 10.431 personlige stemmer.

Hun blev i 2013 valgt som en af de unge globale ledere på konferencen World Economic Forum i Davos i Schweiz. Hun var "en af 40 under 40" i Europa. Siden har hun arbejdet meget med cirkulær økonomi.

- Jeg har lige talt om kunstig intelligens i Bruxelles ved en stor konference, som Politico arrangerede. Jeg inviteres ofte som hovedtaler om digitalisering, kunstig intelligens og cirkulær økonomi, siger Ida Auken.

Hun er datter af SF's EU-parlamentariker, Margrete Auken. Hendes far, litteraturprofessor Erik A. Nielsen, har skrevet bøger om salmedigteren Kingo og kristendommens billedsprog.

Ida Auken blev i 2006 teolog fra Københavns Universitet. Siden var hun i praktik som præst på Rigshospitalet og i Anstalten ved Herstedvester.

I 2007 blev hun valgt til Folketinget i Valby-kredsen. Hun blev genvalgt i 2011 og 2015 med stigende personlige stemmetal.

I Folketinget var hun SF's miljøordfører og blev i 2010 formand for Folketingets miljøudvalg. 3. oktober 2011 blev hun miljøminister i Thornings S-R-SF-regering indtil 3. februar 2014.

Ida Auken er gift med professor Bent Meier Sørensen fra Copenhagen Business School. Parret har sønnerne Niels og Simon og bor på Frederiksberg. (Ritzau)

Ida Auken skriver bog om danskhed og fylder 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce