I sundhedens tjenestePortræt


I sundhedens tjenestePortræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods sine kun 40 år har regionspolitikeren Bo Libergren mange års erfaring i den politiske metiér.

Hvis stort set ingen patientklager over lægevagten kan tages som et udtryk for generel tilfredhed, er der grund til at sende regionspolitikeren Bo Libergren (V) en venlig tanke.

Med sæde i en lang række udvalg er Libergren om nogen Region Syddanmarks folkevalgte snor i den sundhedsvifte, der udgør den såkaldte praksissektor - praktiserende læger, psykologer, kiropraktorer og så videre.

Libergren kom i offentlighedens skudlinje, da antallet af lægevagter i denne valgperiode blev reduceret, men ifølge Libergren fungerer lægevagten nu efter omlægningen som den skal.

Målsætningerne var disse: 90 procent af opkald til lægevagten skal besvares inden for fem minutter. Og 90 procent af patienterne skal i konsultation inden for tre timer.

- Og begge målsætninger er opfyldt, siger Bo Libergren. Med tilfredshed i stemmen.

Bo Libergren kan altså fejre sin 40 års fødselsdag på onsdag med den politiske samvittighed i orden.

Sin relativt unge alder til trods har Libergren da også mange års erfaring i først fynsk og nu syddansk regionalpolitik.

De første skridt ind i parlamentariske forsamlinger blev taget i Bellingeskolen, hvor purunge Bo blev valgt ind i elevrådet. Denne platform førte senere til posten som formand for Folkeskoleelevernes Landsorganisation.

Politisk var det liberale ideer, der fængede, hvilket førte Libergren ind i Venstres Ungdom, først som almindeligt medlem og siden med en taburet i VU´s landsstyrelse.

Libergren sluttede som landskasserer i tæt samarbejde med VU-formand Carl Holst - et parløb, der siden er fortsat i regionsrådet, hvor Holst er formand.

Det var også som VU’s kandidat, at Bo Libergren som 24-årig i 1993 stillede op og blev valgt ind i det daværende Fyns Amtsråd.

Her sad han indtil amterne blev nedlagt med udgangen af 2006 - den sidste periode som formand for forebyggelses- og sundhedsudvalget.

Med en andenplads på Venstres liste lige under spidskandidaten Carl Holst blev Libergren ubesværet valgt til regionsrådet, og meget skal gå galt, hvis ikke Libergren får et nyt mandat af vælgerne ved valget til november - også selv om han af Venstres opstillingsregler er skubbet en enkelt plads ned på listen af en ung vestjysk kvinde - Stephanie Kristensen.

Med Libergrens mange poster i sundhedens tjeneste er det nærliggende at betragte ham som fuldtidspolitiker, men det er ikke tilfældet. Libergren har job i sin fars elektrofirma i Odense, og de politiske hverv - sammenlagt et halvtidsjob - udføres principielt i fritiden.

En påbegyndt karriere som historiker er derimod definitivt opgivet. Libergren har en bachelorgrad, men han indrømmer ærligt, at cand. mag. bliver han aldrig.

- Jeg har rigeligt at se til, lyder forklaringen, og han nævner samværet med sine to børn på 10 og 11 år, som han er deltidsfar for. Desuden skal vennekredsen passes.

Og så er der den travle sundhedspolitikers egen sundhed. Den skal vel også plejes?

- Joeh, men det er jo sådan med motion, at det tit bliver mindre end man ønsker sig, erkender Bo Libergren.

Reception torsdag 30. april kl. 15, S & V Elektroservice, Kratholmvej 62, Odense S.

I sundhedens tjenestePortræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce