Fødselsdag 30
Folketingsmedlem Ellen Trane Nørby fra Venstre nævnes allerede som mulig kommende minister, selv om hun kun fylder 30 år i dag.

Hun ser gerne, at Venstre for en gangs skyld får kulturministerposten. Og hvorfor ikke hende selv? Hun er ligefrem uddannet til det som cand.mag. i kunsthistorie og tidligere ordfører på området.

Siden valget i 2007 har hun været medieordfører, socialordfører og ligestillingsordfører. Og ikke mindst kampen mod kvindehandel har været en mærkesag.

Ellen Trane Nørby kom i Folketinget i 2005 efter at være trænet som medarbejder i partiet og forgæves at have stillet op til valget til Europaparlamentet i 2004.

Hun har turdet have nogle meninger på tværs af partilinjen. Den kriminelle lavalder vil hun gerne fjerne, mens hun har været imod forbud mod at gå med lommekniv. I 2006 var hun kritisk over for regeringens antiterrorpakke.

Hun var imod gratis adgang til de statslige museer, men varm fortaler for de frie bogpriser.

Ellen Trane Nørby er vokset op som datter af Lemvigs forhenværende borgmester, som hun trænede diskussionens kunst med. Nu diskuterer hun videre i Folketinget og på Politiken.dk, løvens hule for en venstreløvinde.

Det fremkaldte 320 kommentarer, da hun angreb auktionshuset Lauritz.com, fordi det ikke ville sælge en akvarel af muhammedtegner Kurt Westergaard. (ritzau)