Hr. Læreruddannelse


Hr. Læreruddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han kender lærergerningen, og er kendt - og anerkendt - som den pædagogiske forsker i Danmark med størst kendskab til folkeskole og læreruddannelse. Det er ikke så mærkeligt: Han er uddannet lærer, har undervist i folkeskolen og uddannet lærere til folkeskolen.

I dag er han professor i pædagogisk sociologi ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet, og stadig stærkt optaget af netop læreruddannelse. Det viser sig blandt andet ved, at Jens Rasmussen, der i dag fylder 60 år, er fast medlem - og ofte formand - for ministerielle udvalg og arbejdsgrupper, der har læreruddannelse som emne.

Jens Rasmussen stammer fra Odense. Moren var børnehavepædagog, faren ortopæd-mekaniker, der lavede præcise proteser uden knirk.

Han gik på Korsløkkeskolen, indtil han traf et skelsættende valg mellem at gå i gymnasiet eller på seminarium. Valget faldt på læreruddannelsen - for den kunne bruges til så meget, og der var ikke i familien tradition for at gå i gymnasiet. 

Efter endt eksamen fra Skårup Seminarium var han i en årrække lærer ved den daværende Borger- og Realskole i Assens, inden han tog en kandidatuddannelse i pædagogik.

Det kan godt være, at valget af læreruddannelse var præget af fornuft og tradition. Men Jens Rasmussen holdt ved emnet, fordi han finder det af stor betydning og er optaget af  dets udfordringer. Videbegæret drev ham til et job som seminarielærer ved Blaagaard Seminarium, til at blive kandidatstipendiat og senere lektor ved Danmarks Lærerhøjskole i Aalborg - til i dag at være professor ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole.

Han er kendt som Hr. læreruddannelse hos politikere, praktikere, kolleger og studerende med interesse for pædagogik og læreruddannelse. Han gør ikke meget væsen af sig, men han er et væsentligt aktiv for dansk pædagogik.

Hr. Læreruddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce