Den internationale hotelmand Jens Peter Lund fylder 80
Han var uddannet tjener på Grand Hotel i Odense, drev i over 20 år Blommenslyst Kro og var samtidig en yderst aktiv organisationsmand både herhjemme og internationalt.

Jens Peter Lund fylder i dag 80 år, og fejrer dagen langt fra sit hjem i Årup på Vestfyn. Her han boet de senere år, efter han vendte hjem fra Crowborough i England, hvor han tilbragte en årrække efter han i 1983 havde solgt Blommenslyst Kro til direktør Flemming Hertz.

Jens Peter Lund har tilbragt en stor del af sit liv i udlandet på sit fags vegne. Allerede som ung tjener rejste han ud for at lære mere om den internationale hotelverden. Han kom tilbage og var fra 1956-59 direktør for Hotel Kong Frederik i København.

Han vendte derefter hjem til Fyn, hvor han fået sin tjeneruddannelse, og købte Blommenslyst Kro i Odenses vestlige udkant.

Efter et par år udvidede han kroen og omdannede den først til motel og siden til et kombineret motel og mini-kongrescenter og omdøbte stedet til Motel Brasilia. Navnet skyldtes Jens Peter Lunds nu afdøde kone, som var født i Brasilien.

Organisationsarbejde optog gennem årene en stor del af den fynske hotelmands tid. Han var formand for Hotel- og Restaurationsfagets Arbejdsgiverforening, og i 1974 blev han landsformand for Centralforeningen af Hotelværter og Restauratører i Danmark, det nuværende Horesta.

Han var også formand for Nordisk Hotel- og restaurantforbund og var præsident for International Hotel Association og gjorde som formand for sammenslutningen Hotrec en stor indsats for at organisere branchen inden for EU.
  • Fyens Stiftstidende