Han valgte socialmedicinen


Han valgte socialmedicinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Ole Svanes lægeuddannelse blev aldrig brugt til en karriere på landets sygehuse.

Det er socialmedicinen, arbejdsmedicinen og samfundsmedicinen, der interesserer ham, og derfor blev det naturligt Socialforskningsinstituttet og Direktoratet for Arbejdstilsynet, hvor han valgte at bruge sine evner. Mandag fylder den tidligere overlæge i Arbejdsdirektoratet 70 år.

Ole Svane har talt mod kræftfremkaldende stoffer i byggebranchen og om, at arbejdsmiljøet har indvirkning på mænds sædkvalitet. Han mener ikke, at gravide skal have fast arbejde om natten, og han ville ønske, at man systematisk havde undersøgt problemet med mangan på Stålvalseværket i Frederiksværk allerede i 1999.

Han startede oprindelig med tre års studier i økonomi og politik på Københavns Universitet. Derfra skiftede han til det medicinske fakultet, som han forlod i 1968 som cand.med.

Herefter blev han tilknyttet forskellige hospitalsafdelinger i Hillerød og Gentofte, indtil han i 1970 blev ansat i Socialforskningsinstituttet. Her var han syv år, inden han blev ansat i Arbejdsdirektoratet.

Ole Svane har siddet i flere fagligt relevante bestyrelser og har i mange år siddet i Statens Tobaksskaderåd. Derudover er han æresmedlem af The Faculty of Occupational Medicine, London. (ritzau)

Han valgte socialmedicinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce