Han slipper aldrig lokalpolitik


Han slipper aldrig lokalpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Funktionschef Torben Lønberg, Østervangen 15, Oure, der fylder 50 år fredag, har livet igennem været en travl mand, men han elsker netop travlhed og når netop derfor også mere end de fleste.

Udpræget flid og godt organisationstalent er nogle af de prædikater, der er blevet hæftet på Torben Lønbergs mangeårige dygtige politiske indsats i den daværende Gudme Kommunalbestyrelse. Både for ham selv og mange partifæller var det derfor givetvis en skuffelse, at han ved valget til den nye storkommune ikke nåede tilstrækkeligt stemmetal for at komme med i Sydfyns videre udvikling.

Selv om Torben Lønberg ikke blev valgt og ikke siden har været genopstillet, er han stadig solid ankermand i Socialdemokratiet og altid villig til at give gode råd og indlade sig på en saglig debat, som hurtigt afslører god indsigt og dristige visioner.

Den politiske interesse slog da også igennem, da han for halvandet år siden valgtes som formand for Fællesledelsen, der er socialdemokratisk paraplyorganisation for de syv partiforeninger i Svendborg kommune. Det er næppe svært at forestille sig ham på kandidatlisten ved næste valg.

Torben Lønbergs vej til Gudme startede i fødebyen Rudkøbing, hvor hans far var kusk på Langelands Korn. Som ung læste han til bachelor i historie, og det lå dengang i luften, at han skulle have været gymnasielærer, men han kom aldrig til at undervise.

Allerede mens han læste på universitetet i Odense, blev han i 1985 lederaspirant i rengøringsselskabet ISS og hurtigt samvittighedsfuld og vellidt driftsleder.

For seks år siden skiftede han spor og kom til sit nuværende job som funktionschef i arbejdsmarkedsafdelingen i Odense Kommune. I 1986 flyttede familien, der tæller hustruen Jane og to nu voksne børn, fra Odense til Jane Lønborgs fødeby, Oure.

Her byggede familien hus på åben mark, og nu bliver det til daglige ture mellem hjemmet i Oure og arbejdspladsen i Odense - ikke altid i bil, selv om netop biler er en af Lønborgs fritidsinteresser. Som miljøbevidst medborger er han ret trofast passager i bussen, der i begge ender kører næsten "til døren". Og så kan der jo arbejdes undervejs.

Rejser, bøger og golf

I de 13 aktive politikerår i Gudme har Lønberg været gruppeformand for S og 2. viceborgmester. Som en af partiets energiske slidere var han senest formand for teknisk udvalg. Her var der i høj grad var brug for hans kompetence og gode forhandlingsevner, og selv politiske modstandere respekterede ham for ordholdenhed og oprigtighed. Han har også gjort en god indsats i Gudme Erhvervsråd og som medlem af LO i Gudme.

Efter afskeden fra direkte kommunalpolitik er der blevet bedre tid ferierejser, til at læse bøger, se mere tv og frem for alt være mere sammen med familien.

Og så har Torben Lønberg lært at svinge golfkøllen.

Han slipper aldrig lokalpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce