Han sætter musik på film

Italian composer Ennio Morricone poses during a photocall for 'Resolution 819' as part of 3rd 'Rome Film Festival' in Rome, Italy on October 29, 2008. Photo by Denis Guignebourg/ABACAPRESS.COM

Han sætter musik på film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er billederne, der er skuespillerne, der er historien - og så er der musikken.

Når det drejer sig om at give nutidens spillefilm en musikalsk iklædning, har ingen været så produktiv i de seneste årtier som italieneren Ennio Morricone.

Morricone, der fylder 80 år mandag, har skrevet musikken til langt over 300 film. Bag tallet gemmer sig også betydelige mængder kvalitet, og derfor blev den produktive komponist tidligere i år hædret med en Æres-Oscar for sine bidrag til filmkunsten.

Han er især kendt for sit samarbejde med den afdøde instruktør Sergio Leone. De to var klassekammerater på konservatoriet, og i 1964 hyrede Leone Morricone til at lave musikken til "En håndfuld dollars".

Med den film opstod begrebet spaghettiwestern, og musikken var med til at definere begrebet. Morricone brugte et omfattende musikalsk register til at skabe den helt specielle atmosfære, der også kendetegnede Leones senere film som "Den gode, den onde, den grusomme" og "Vestens hårde halse".

De voldsomt suggestive og pompøse passager huskes nok bedst, men når scenen krævede det, kunne Morricone også betjene sig af langt mere afdæmpede virkemidler.

Blandt skuespillerne i filmene huskes især Clint Eastwood, og derfor var det logisk, at netop "Clinten" oversatte Morricones takketale ved Oscar-uddelingen.

Ud over samarbejdet med Sergio Leone har han markeret sig med lydsporet til film som "Der var en gang i Amerika", "The Mission", "Mine aftener i Paradis" og Almodóvars "Bind mig, elsk mig".

Ennio Morricone fejrede forrige år guldbryllup med Maria Travia, og parret har fire børn. (ritzau)

Han sætter musik på film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce