Han reddede Kristeligt Dagblad

Chefredaktør Erik Bjerager, Kristeligt Dagblad, fylder mandag 10. november 50 år. Bjerager, der stammer fra Århus, har haft en journalistisk løbebane, der ikke umiddelbart gør det klart, at han skulle foretage en foreløbig landing som chefredaktør på en erklæret kristelig avis. Efter grundig uddannelse både herhjemme, i USA og i Paris blev han ansat på Radioavisen, hvorefter han gik videre til Børsen, både hovedavisen og nyhedsmagasinet, ligesom han har korresponderet til Wall Street Journal, før han i 1994 satte sig i chefredaktørstolen på Kristeligt Dagblad og året efter også i direktørstolen.. Bag den erhvervsrettede journalistkarriere banker hans hjerte for synliggørelsen af de kristne værdier, og han har bl.a. i bogform erklæret sig uenig i statsministerens ord om, at religion ikke bør være så synlig i det offentlige rum.(Steen Wrem/POLFOTO/Arkiv)

Han reddede Kristeligt Dagblad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chefredaktør Erik Bjergager fylder rundt i dag

Da Erik Bjerager satte sig i chefredaktørstolen på Kristeligt Dagblad i 1994 kæmpede avisen for sin overlevelse. Siden er oplaget næsten blevet fordoblet, selvom stort set resten af avismarkedet er gået støt tilbage.

I dag fylder manden bag den nærmest mirakuløse fremgang 50 år.

Når man spørger fødselaren selv, så peger han på andre årsager til succesen end sine egne evner.

- I det danske samfund er der kommet en langt større åbenhed overfor ikke kun religion, men almenmenneskelige, eksistentielle og etiske spørgsmål. Det er den åbenhed, som avisen har vendt sig mod. Vi har udviklet avisen fra at være et kirkeligt dagblad til at være et kristeligt dagblad; en avis, der i langt højere grad sætter en projektør på almenmenneskelige værdier, og ikke kun på det kirkelige, forklarer Erik Bjerager.

Den journalistiske karriere startede på Radioavisen i 1985. Siden har Bjerager arbejdet på Børsens Nyhedsmagasin i to omgange, The Wall Street Journal og været korrespondent for Børsen i Paris. Også på det organisatoriske område har Erik Bjerager gjort en imponerende karriere, dels som formand for Københavns Redaktørforening fra 1994 til 1996, dels som næstformand for Danske Dagblades Forening fra 2002 til 2005. Erik Bjerager er i dag formand for både Dagspressens Fond og Ritzaus Bureaus bestyrelse. Der er også blevet tid til skriverier. I 1994 udkom "Babybomben", der handler om befolkningsudviklingen, og i 2006 skabte Bjerager debat, da han i bogen "Gud bevare Danmark" satte spørgsmålstegn ved sekularismens velsignelser.

Erik Bjerager mener, at der er en tendens til at undervurdere kristendommens positive betydning for samfundet. Han advarer om et fattigere samfund, hvis kristendommen bliver gemt mere væk. - Det er en fejl at tro, at vi er nødt til at rense det offentlige rum for religion for at kunne leve sammen i det her land, som bliver mere og mere multikulturelt og multireligiøst. Vi risikerer i stedet at få et småtotalitært samfund, hvor man ophøjer det politiske til noget næsten religiøst, siger han. Erik Bjerager har fået Den Berlingske Fonds Journalistpris og Samfos Børnefamiliepris i henholdsvis 1998 og 2006. (ritzau)

Han reddede Kristeligt Dagblad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce