Han hjælper folk i nød


Han hjælper folk i nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Der skal være plads til narkomanerne, de hjemløse og de psykisk syge. Chef for Kirkens Korshær Bjarne Lenau Henriksen, som fylder 60 år mandag, kæmper for de svageste. Men ikke på den ynkende måde, for det hjælper ikke mennesker i nød. Det gør derimod respekt og en tro på, at hvis mennesker vil ændre deres liv, så skal det komme fra dem selv.

- Jeg kan have medlidenhed, men jeg ynker ikke. Medynk er i familie med nyfigenhed, hvilket er noget af det værste, jeg ved. For det vil ikke andet end at udstille menneskelig elendighed, har Bjarne Lenau Henriksen sagt i et interview.

Han blev i 1974 korshærspræst og leder af Sct. Nikolai Tjenesten, hvor mennesker anonymt kan ringe og lette deres hjerte. Det var her, han tidligere som frivillig lærte, at det er bedre at lytte og prøve at forstå i stedet for at moralisere og komme med gode råd.

I 1979 fortsatte han som korshærspræst og sognepræst ved Maria Kirke på Vesterbro, og i 1987 blev han udnævnt som chef for Kirkens Korshær. Ved siden af sit arbejde er Bjarne Lenau Henriksen kendt for sine kontante meninger som medlem af Rådet for Socialt Udsatte. Han har især kritiseret regeringens besparelser på de sociale ydelser, som betyder, at mennesker, som tidligere har kunne klare sig på kontanthjælp, i stigende grad må søge hjælp hos Kirkens Korshær og andre frivillige organisationer.

Også nedlæggelser af sengepladser på de psykiatriske afdelinger har han beklaget, og peget på det urimelige i, at alvorligt psykisk syge må nøjes med herberger og varmestuer, når de mest af alt har brug for professional hjælp. (ritzau)

Han hjælper folk i nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce