Han har sin egen højrefront


Han har sin egen højrefront

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 år: Jean-Marie Le Pen, der grundlagde sit parti Den Nationale Front i 1972, fylder i dag 80 år.

Le Pen har spillet en betydelig rolle i Frankrigs politiske landskab i årtier og har været opstillet ved fem præsidentvalg. I 2002 rystede han de store politiske partier, da han kom ud i anden valgrunde mod Jacques Chirac efter at have fået flere stemmer end den daværende leder af Socialistpartiet Lionel Jospin. Han har desuden haft sin faste taburet i Europa-Parlamentet siden 1984.

Le Pen, der er tidligere fremmedlegionær og har gjort tjeneste som efterretningsofficer i Algeriet og faldskærmssoldat i Indokina, ønsker indvandring stoppet, ligesom han er modstander af den europæiske integration. Både i Frankrig og i Europa som helhed er han berygtet for en række kontroversielle udtalelser, og han blev for nylig idømt tre måneders betinget fængsel for en udtalelse om, at den nazistiske besættelse af Frankrig "ikke var særlig inhuman". Han har desuden vakt bestyrtelse ved at udtale, at "holocaust blot var en detalje i historien".

Le Pen og hans parti, har tabt mere og mere terræn ved de seneste valg, og Den nationale Front synes i dag trængt. Le Pen og hans datter, der er med i partiledelsen, har blandt andet solgt partihovedkvarteret i Paris. Le Pen har ligeledes sat sin skudsikre bil til salg for at skaffe midler.

Som søn af en fisker er Le Pen vokset op i den lille havneby La Trinite sur Mer i Bretagne. Hans far blev dræbt, da hans båd sejlede ind i en mine. Le Pen var dengang teenager.

(ritzau).

Han har sin egen højrefront

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce