Han gav Horsens nyt ansigt


Han gav Horsens nyt ansigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Den tidligere socialdemokratiske borgmester gennem 13 år i Horsens, den læreruddannede Vagn Ry Nielsen fylder tirsdag 70 år.

Han kan glæde sig over, at byen i hans regeringstid fik vendt det blakkede ry i folkeviddet om, at Horsens er en kedelig fængselsby med vold og uro. I dag er Horsens blevet en ekspansiv østjysk kulturby med besøg af verdensstjerner inden for f.eks. rockmusik og en byudvikling, som andre har misundet.

Den tidligere borgmester har en særdeles omfattende kommunalpolitisk ballast - både i kommunen og i det daværende Vejle Amt - og i kommunalpolitiske organisationer på landsplan.

Han var medlem af det daværende Vejle Amtsråd fra 1978 til 1993, og midt i perioden, i 1985, måtte han trække sig som taber i en drabelig kamp om amtsborgmesterposten, som Erling Tidemann (V) vandt med kun to stemmer ud af 166.000 og efter adskillige omtællinger, krævet af Indenrigsministeriet.

Siden vendte han blikket mod det primærkommunale og blev borgmester i Horsens i 1994. På landsplan har han i mange år gjort sig bemærket som formand for det sociale udvalg i Kommunernes Landsforening, og hans stolthed lynede, da han som byens førstemand for otte år siden kunne byde på intimkoncert med Bob Dylan i Horsens Ny Teater med få hundrede publikummer. Det var stort, sagde han. (ritzau)

Han gav Horsens nyt ansigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce