Han fik sit museum


Han fik sit museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Fuglsang Kunstmuseum på Lolland blev indviet i år. Og måske er det symbolsk, at den tidligere amtsborgmester i Storstrøms Amt Ivan Olsen (S) samme år fylder 70. Det sker mandag, og mon ikke han på sin fødselsdag vil høste anerkendelse for, at museet blev til noget.

- Det lykkedes for ham at få skabt enighed blandt amt, kommuner og sponsoren Realdania om kunstmuseet, og det var ellers på et tidspunkt, hvor pengestrømmen ikke flød rundt på Lolland-Falster, husker Bent Normann Olsen (S), der blev amtsborgmester efter Ivan Olsen.

Netop enighed kendetegnede Ivan Olsens periode som amtsborgmester fra 1998 til 2004. Samtlige partier i amtet ønskede ham som amtsborgmester, og han brugte enigheden fornuftigt til at danne netværk og skabe resultater med bred opbakning.

I 2004 var den maleruddannede håndværker selv nødt til at stoppe det politiske arbejde, to år før tid, på grund af alvorlige problemer med ryggen, og sidder i dag i kørestol.

Inden Ivan Olsen for alvor kastede sig over politikken og blev valgt ind i amtsrådet i 1991, var han blandt andet malermester og frugtavler på fødeøen Fejø, pædagogmedhjælper, ungdomsskoleinspektør i Ravnsborg og turist- og erhvervschef samme sted. (ritzau)

Han fik sit museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce