Han fandt golf-arealerne


Han fandt golf-arealerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere direktør Poul Ritsing, Falkevænget 11, Thurø, der fylder 80 år søndag, er en mand, der livet igennem har været ladet med energi - så meget, at han solgte mange former for både energi og energianlæg til Svendborg og det halve Sydfyn.

Poul Ritsing, der er født i Odense, lærte handel i den gamle købmandsgård i Ringe, tog Højere Handelseksamen på Niels Brocks handelsskole i København og videreuddannede sig på universitetet i Heidelberg og på Pitmanns College i London.

I 1954 kom Poul Ritsing til "Kulkranen" i Svendborg, hvor han først stod for oliesalget og siden kom rundt i alle forretningens led. Det var travle år med salg af både kul, koks, oliefyr og oliekedler samt miljørigtige pejse og brændeovne.

Da Texaco i 1983 købte Kulkranens olieafdeling, blev Poul Ritsing medstifter af Kulkranens Energihus A/S. Her fik kunderne god rådgivning hos Poul Ritsing, der i adskillige år inden pensioneringen i 1992 var direktør, og hos hans nu afdøde hustru, Lilly, der var dygtig daglig medhjælper.

Også blandt kolleger har der altid stået respekt om Poul Ritsing faglige indsigt, hvilket i nogle år gjorde ham til formand for Centralforeningen af Pejse- og Energibutikker i Danmark.

I fritiden og nu i sit otium har Poul Ritsing haft stor glæde af musik, som han stadig tryller ud af sit smukke flygel. Han læste i sin tid musik-teori i Odense Domkirkes lokaler og blev organist-uddannet i Løgumkloster Kirkemusikskole. En overgang sad han ved klaveret ved møderne i Svendborgs Odd Fellow-loge, hvor han i to år har været overmester og stadig er skattet medlem.

Også golfen har hans interesse, og det var ham, der i sin tid fandt de herlige arealer, hvorpå golfbanen i Svendborg blev anlagt. Det skete, da han som medlem af Junior Chamber, hvor han har været formand, under et kundebesøg på Tordensgården i Sørup øjnede perspektiverne for gårdens kuperede jorder. Da gårdejeren samtidig var interesseret i salg, blev det starten på Sydfyns Golfselskab, der snart efter var i gang med at anlægge den siden så populære golfbane.

Poul Ritsing, der også var medstifter af golfklubben, var for år tilbage upolitisk medlem af det daværende Thurø sogneråd og har også været næstformand i Thurø Sømandsforening.

Han fandt golf-arealerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce