Han danser sig glad

Hans Peter Hulgaard fra Gærup fylder 90 år i dag.

Han danser sig glad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når bare man har det godt, gør det så noget, man ikke er så ung?

Det gør det ikke, når snakken falder på Hans Peter Hulgaard fra gården "Søbo" i Gærup ved Korinth, der i dag fylder 90 år.

Han blev født i Ballen som yngst af seks, og kom ud at tjene på en gård i Ø. Skerninge, og senere tog han uddannelse på Korinth Landbrugsskole. Fra 1941-42 var han forkarl på gården "Frisenvænge" nær sit uddannelsessted.

I 1946 blev han gift med Ruth Fogedgaard, og samtidig forpagtede han sin svigerfars gård, "Broholmgaard" på Sydlangeland.

Efter 12 år som forpagter købte han sammen med sin kone gården "Søbo" i Gærup i 1956. Den ligger smukt op til bredden af Fyns største sø, Arreskov Sø, og han kunne da for første gang sætte fod på egen jord.

Hurtigt blev Hans Peter Hulgaard aktiv i lokalsamfundet, bl.a. i bestyrelsen for Korinth Mejeri og Korinth Frysehus, lige som han i over 25 år var i bestyrelsen for Brugsen Brahetrolleborg, hvor han ydede en stor indsats, og han var da også skuffet, da han som 70-årig måtte udtræde som reglerne i det daværende FDB krævede.

Alligevel har han i årene efter givet en hånd med ved arrangementer i forretningen, ligesom han har været en stor støtte for Brahetrolleborg Folkemindesamling med det tilhørende Skolemuseum.

I dag er han medlem af de to pensionistforeninger på egnen, og hver anden torsdag tager Hulgaard sig en sving-om i Faaborgs afdeling af "Dans dig Glad". Rejselivet tiltaler ham også, og det er blevet til besøg i Tyskland, Holland, Belgien og Normandiet.

Hans Peter Hulgaard har røget næsten hele sit liv, så den gamle pibe er en trofast følgesvend, når han beser sine marker, for naturligvis er han stadig aktiv som landmand. Dog får han i dag hjælp af venner til dele af markarbejdet. Kørekortet ligger stadig trygt forankret i tegnebogen, og der bliver det liggende, indtil andre beslutter andet.

Den runde dag skal fejres i familiens og venners lag, og her får damerne nok en lille vals i armene på fødselaren.

Han danser sig glad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce