Han blev betjentenes offer

Ole Hansen hjælper i dag tidligere fanger med at starte på en frisk.

Han blev betjentenes offer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere fængselsinspektør Ole Hansen bliver 70 år

Modstanden var for overvældende for chefen for Københavns Fængsler. Tonen var infam, ond og nedvurderende over for den tidligere inspektør Ole Hansen, København, der fylder 70 år i dag.

Og det var ikke fangerne, der stod bag angrebene. Det var fængselsbetjentenes organisation, som i 2002 formåede at presse inspektøren og hans vicechef fra deres poster.

Dermed gennemførte betjentene et opgør, som ligner det, der sidste år fik inspektøren i Anstalten ved Herstedvester, Lene Møller-Nielsen, til også at forlade sin post.

Efter det hårde farvel til Københavns Fængsler blev Ole Hansen sikkerhedschef i Direktoratet for Kriminalforsorgen, hvor han har virket hele sit arbejdsliv, som sluttede i 2006.

Straks efter sin juridiske embedseksamen i 1969 fik han job i direktoratet, og allerede efter to år fik Ole Hansen, der stammer fra Sønderborg, en stor stilling, idet han blev viceinspektør ved Vestre Fængsel, som er landets største arresthus. Men det var hos afsonerne i Statsfængslet i Vridsløselille, at han kom til at lægge de fleste kræfter.

Her var han chef fra 1977 til 1995, og i løbet af den periode var han med til at indrette en særlig afdeling for rockere og andre såkaldt negativt stærke fanger, hvilket udløste markante reaktioner. Der blev smidt afføring ud af vinduerne, og hærværket var så massivt, at han besluttede at isolere uromagerne.

Den bridgespillende og piberygende Ole Hansen har ikke sunget med på de senere års kontante retspolitik, hvor det gælder om at gøre straffene længere. Tværtimod. Han har stået for de modsatte holdninger, hvilket også afspejles i de ting, han foretager sig. Således er han med i bestyrelsen for Café Exit, som er et tilbud til tidligere indsatte om at starte på en frisk. (ritzau)

Han blev betjentenes offer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce