Han blev aldrig præsident


Han blev aldrig præsident

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

85 år: Selv om han forsøgte ihærdigt flere gange, blev Robert Joseph Dole aldrig USA's præsident. Men i dag, når han fylder 85 år, kan han se tilbage på en politisk karriere, hvor han nåede det meste.

Bob Dole, som han kaldes i daglig tale, var fra 1969 til 1996 en indflydelsesrig senator. Han var leder af det republikanske flertal i Senatet i to omgange - fra 1985 til 1987 og fra 1995 til 1996. I mellemtiden var han mindretalsleder.

Lige så meget ros han fik som senatsleder, lige så lidt begejstring var der for hans kandidatur, da han i 1996 - som 73-årig - stillede op mod Demokraternes siddende præsident, Bill Clinton. Dole burde have draget fordel af Republikanernes fremmarch i Kongressen, men på valgdagen tabte han klart til den 23 år yngre Clinton.

Bob Dole forsøgte sig også i 1980 og 1988. Inden da var han i 1976 Gerald Fords makker som vicepræsidentkandidat, da Ford uden held forsøgte at blive genvalgt til Det Hvide Hus.

Bob Dole er født i Kansas i det amerikanske Midtvesten og voksede op under små kår, hvilket kom til at præge hans tilgang til politik. Således var han tilhænger af borgerrettighedslovgivningen i 1960'erne. Men han var hård, når det gjaldt Vietnamkrigen og indsatsen mod kriminalitet.

Han blev uddannet jurist på Washburn University i Topeka, Kansas, og efter en kort periode i delstatspolitik indledte han karrieren i Washington med at blive valgt til Repræsentanternes Hus i 1960.

Dole blev i 1975 gift for anden gang, og det var med Elizabeth Dole, som selv blev amerikansk senator.

Efter at han forlod Senatet i 1996, har Bob Dole genoptaget advokatkarrieren. Han har desuden skrevet bøger om blandt andet humor. Og han har optrådt i reklamer for en række produkter, heriblandt Viagra og Pepsi Cola - i selskab med Britney Spears i sidstnævnte tilfælde. (ritzau)

Han blev aldrig præsident

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce