Han begyndte med terrazzo

Fhv. direktør Erik Bonnerup fylder 70 år i dag. Hans aktive karriere sluttede i 2000 med 12 år som direktør i det nuværende Danica Forsikring, men offentligheden kender ham nok mest som et højst nuværende medlem af diverse bestyrelser, råd og nævn.
Foto: Jan Sommer/POLFOTO

Han begyndte med terrazzo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Bonnerup skiftede bane og blev en af de "tunge drenge"

Han er kendt for sine skarpe udtalelser om blandt andet udlændingeaftalen og kritik af politireformen. Tidligere direktør i Danica, Erik Bonnerup, fylder 70 år i dag.

Mønsterbryder dækker over mange af de skift, der er sket i livet og karrieren for Erik Bonnerup.

Han er vokset op på Nørrebro i København, og da han fyldte 16, begyndte han at lægge terrazzo-sten som sin far. Men det blev ikke ved stenene. Bonnerup tog en studentereksamen og fortsatte på universitet, hvor han tog en kandidatgrad i matematik. Fra universitet gik turen til Socialministeriet og en række andre offentlige institutioner.

Mønstret blev igen brudt, da han i 1983 skiftede til det private erhvervsliv i form af en direktørpost i Politikens Hus. Det var vel og mærke i en tid, hvor et skifte mellem det offentlige og private ikke var så almindeligt som i dag.

De sidste mange år af sin karriere tilbragte Bonnerup i Danica - tidligere Statsforvaltningen. Her gennemførte han store omstruktureringer, der blandt andet medførte en del fyringer. Stilen var ligefrem og Bonnerup krævede en høj overligger af medarbejderne. Bonnerup var også med til at gennemføre en privatisering af selskabet samt en fusion med Baltica.

Erik Bonnerup er kendt for at være flittig, og han er ikke bleg for at tage bladet fra mundet. Således har siden sin pension i 2000 haft flere bestyrelsesposter, og han er en af bagmændene bag den udskældte politireform.

Som formand for regeringens tænketank for integration har han sat sit fingertryk på emnet. I oktober sidste år kritiserede han regeringen og Dansk Folkepartis udlændingeaftale, især opstramningerne omkring opnåelse af statsborgerskab.

Bonnerup sidder også i bestyrelsen for blandt andet Bella Centret og IT-Væksthuset.

Privat er Bonnerup gift med ungdomskæresten Kirsten, sammen har de både børn og børnebørn. (ritzau)

Han begyndte med terrazzo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce