Gule ærter med kollegerne


Gule ærter med kollegerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En gang om året tager Erik Kurt Taagegaard tilbage til sin gamle arbejdsplads i Nyborg Statsfængsel for at spise gule ærter med de andre pensionister. Med den nu forhenværende fængselsinspektørs egne ord er det "utroligt hyggeligt" på den måde at se sine gamle kolleger den ene gang årligt.

Taagegaard fylder 75 år onsdag, og han kan se tilbage på 15 år som fængselsinspektør i Nyborg. Karrieren i fængselsvæsnet blev indledt i 1963 efter juraeksamen og fortsatte så helt frem til pensionen i 1995 med en enkelt afstikker som dommerfuldmægtig ved Retten i Glostrup.

En af de hændelser, der har gjort størst indtryk på Erik Kurt Taagegaard, var, da han i 1990 måtte træffe afgørelsen om at isolere samtlige af fængslets fanger i en halv snes dage efter sprængningen af en rørbombe på et af kontorerne.

- Det var nok noget af det mest besværlige. Det gav anledning til en masse skriverier og en ombudsmandssag. Men ombudsmanden endte da med at konkludere, at det var i orden, siger Taagegaard i dag.

Han er barnefødt i det fynske, men efter de mange år på øen i midten, bor han nu med sin hustru i Birkerød for at være tættere på familien.

(ritzau)

Gule ærter med kollegerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce