Guitar-mesteren fra USA


Guitar-mesteren fra USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Det er ikke svært at forstå, hvorfor Joe Walsh har ry for at være en af den internationale rockscenes allermest prominente guitarister.

I en over 40 år lang karriere har Joe Walsh, der fylder 60 år tirsdag, primært været forbundet med to bands, The James Gang og The Eagles. Walsh grundlagde The James Gang i 1969, men indledte en solokarriere fire år senere.

I 1976 afløste han Bernie Leadon i The Eagles, da gruppen ville have suppleret den bløde lyd og de flerstemmige harmonier med noget hårdere guitarrock. Joe Walsh var med til at give The Eagles den lyd, der gav bandet kultstatus allerede året efter, da The Eagles hittede med det udødelige "Hotel California", der af rockmagasinet Rolling Stone er kåret som den 49. bedste sang nogensinde.

Ved siden af arbejdet i The Eagles fortsatte Joe Walsh med at udgive sine egne ting og havde ingen problemer med at holde fast i sin position som guitarist, sanger og sangskriver, da ørnegruppen gik hver til sit.

I 1994 var han med på gruppens comeback, "Hell Freezes Over", der bestod af enkelte nye sange og en række liveudgaver af tidligere hits. The Eagles har også de seneste år turneret med jævne mellemrum, og det samme gælder for The James Gang, som Walsh fortsat holder liv i.

På sin runde fødselsdag kan Joe Walsh stadig bade sig i de superlativer, som væltede ind over ham og de øvrige medlemmer af The Eagles, da de i oktober udgav "Long Way out of Eden", der er den legendariske rockgruppes første studiealbum i 28 år.

/ritzau/

Guitar-mesteren fra USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce