Grevens nye liv

Grev Ingolf af Rosenborg fylder 70 år onsdag d. 17 februar. Hans fulde navn er Ingolf Christian Frederik Knud Harald Gorm Gustav Viggo Valdemar Aage. og han er Dronning Margrethes fætter. Han bor på godset Egeland ved Kolding. Han blev degraderet ved grundlovsændringen i 1953, hvor han inden var nummer to i arvefølgen efter sin far til tronen. Efter grundlovsændringen var han nummer fem, idet prinsesserne Margrethe, Benedikte og Anne-Marie kom før prins Knud. Billedet er fra d. 16/10 2010. (Jens Panduro/POLFOTO/arkiv)
Foto: PANDURO JENS/POLFOTO

Grevens nye liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 70

Et langt liv med druk og røg har sat sine spor hos grev Ingolf, der på onsdag fylder 70 år.

Som midaldrende var han tæt på at drikke sig ihjel, og for nylig har han fået konstateret lungesygdommen KOL, men nu er både cigaretter og alkohol lagt på hylden, fortæller greven i et interview med Billed-Bladet.

- Jeg har røget, siden jeg var 10 år. På alt, hvad der kunne sættes ild til. Cigaretter, pibe, cigarer. Nu får jeg nogle piller, der modvirker rygetrangen, og det virker fint. Det var kun lige tre-fire dage, det var lidt slemt, fortæller grev Ingolf i interviewet.

Han havde også gennem mange år et alkoholmisbrug, og det var først, da hans læge fortalte ham, at han var ved at drikke sig ihjel, at han fik sat en stopper for sit misbrug.

- Advarslen kom, da jeg var 45. Det var i september ’85, hvor lægen sagde, at hvis jeg ikke stoppede nu, overlevede jeg ikke julen. Så holdt jeg op fra den ene dag til den anden - ligesom med cigaretterne, fortæller grev Ingolf.

Grev Ingolf er søn af arveprins Knud og fætter til dronning Margrethe. Hans fulde navn er Ingolf Christian Frederik Knud Harald Gorm Gustav Viggo Valdemar Aage. Han bor på godset Egeland ved Kolding.

Inden ændringen af tronfølgeloven i 1953 stod Ingolf til at blive konge i Danmark, fordi den daværende konge, Kong Frederik 9. kun havde fået døtre - Margrethe, Benedikte og Anne-Marie - der dengang ikke kunne overtage tronen.

Ændringen af loven åbnede dog op for en kvinde på tronen, og dermed blev Margrethe dronning i Danmark ved sin fars død i 1972.

Grevens nye liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce