"Gogges" muntre univers

Hans Flemming Kragh, Ekstra Bladets filmanmelder, fylder 70 år mandag.
Foto: LARSEN STINE/POLFOTO

"Gogges" muntre univers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pensioneret lektor Hans Flemming Kragh, bedre kendt som "Gogge", Skovsbostrand 17, Svendborg, fylder 70 år mandag.

Allerede som ung i fødebyen Nykøbing F. havde han ønske om at blive underviser, men først efter en tid ved ØK, et ophold i Frankrig og på Askov Højskole gennemførte han det studium, der fra 1970 kom til at ligge til grund for 32 gode arbejdsår på Svendborg Gymnasium.

Her har op mod et par tusinde elever haft ham som fornøjelig og inspirerende dansklærer med sikker sans for sprogets mange fascinerende detaljer, både når det gjaldt litteratur-forståelse og egen evne til at udtrykke sig såvel mundtligt som skriftligt.

Livlige diskussioner om holdninger og livsanskuelser var en fast bestanddel af undervisningen, hvor der heller ikke blev sparet på den humor og godmodige ironi, der også uden for skolens rammer var og er en charmerende del af Hans Flemming Kraghs væsen. Hans forhold til humor præger også en bog, han har skrevet om dagbladet Politikens underfundige rubrik "At Tænke Sig".

Livligt temperament og evne til at spidde aktuelle situationer og personer er i mange år også kommet til udtryk ved "Gogge"s aktivitet som tv-anmelder, først i Fyns Amts Avis, siden i flere år for Ekstra Bladet, hvor han også er klummeskribent.

Hans Flemming Kraghs venneskare er lige så stor og farverig som han selv og hans interessefelt. Den plejer han omhyggeligt, men i sit otium har han allerstørst glæde af nærkontakt med sine tre børn og syv børnebørn.

Reception

på Restaurant Ærøsund, Frederiksgade, Svendborg, mandag den 11. januar kl. 15-18.

"Gogges" muntre univers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce