Godsfrue med kongeligt aftryk 75

Greve Flemming Luttichau og tidliger hofdame Lena Luttichau ankommer til Kurt Thorsens release party på Central Værkstedet i Århus.

Godsfrue med kongeligt aftryk 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 10 år bar Lena von Lüttichau, der mandag den 26. marts fylder 75 år, på sin venstre skulder en hofdamenål. Et såkaldt chiffre i lyseblåt silkebånd med monogram i guld, der viste, at hun var en af dronningens fire hofdamer.

Fra 1986 til 1996 var det blandt Lena Lüttichaus opgaver at sortere majestætens post og ledsage hende på officielle besøg. Altid lige i nærheden til diskret at tage sig af blomsterbuketten eller gaven.

Som godsejerfrue på Møllerup på Djursland fulgte Lena Lüttichau især dronningen, når hun befandt sig i Jylland, men hun var også med på en række statsbesøg i udlandet.

Lena Lüttichau blev som ganske ung gift med godsejer Flemming von Lüttichau. Sammen drev de foruden Møllerup Gods Rohden Gods ved Vejle.

Hun var gennem årene medhjælpende hustru, blandt andet var det hende, der havde ansvaret for regnskaberne, ligesom hun i en årrække havde en rideskole på Møllerup.

Begge godser blev i 2002 overdraget til ægteparrets børn. Datteren Anne Sophie huserer i dag med sin mand, Stig Gamborg, på Møllerup. De har blandt andet en stor produktion af hamp og har som medejere af selskabet Danish Cannabis meldt sig som producenter af medicinsk cannabis.

Lena von Lüttichau bor stadig på godset, men ved generationsskiftet rykkede hun og hendes nu afdøde mand ud af hovedbygningen. I stedet fik de bolig i godsets ombyggede garage, som dronningen foreslog at give navnet "Garagenborg". Det hænger fortsat ved. (Ritzau)

Godsfrue med kongeligt aftryk 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce