Gartner og kommunist blev tal-menneske


Gartner og kommunist blev tal-menneske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tal har været en stor del af Aage Dornonville de la Cours liv, og tallet viser 90, når han onsdag fylder år.

Han blev i 1950 ansat i Det Statistiske Departement, det nuværende Danmarks Statistik, og indledte en karriere inden for det statistiske område. Fra 1967-1977 var Aage la Cour afdelingschef, hvorefter han rejste til Luxembourg for at blive generaldirektør for EF's statistiske kontor (Eurostat), hvor han i 1982 faldt for EF's pensionsalder på 65.

Der var ellers ikke meget, der pegede i retning af en karriere i statsadministrationen, da Aage la Cour blev født i 1917.

Efter han forlod landsbyskolen på Røsnæs, begyndte han at arbejde på forældrenes lille gartneri i Raklev. Ud over afgrøderne trak det faglige og politiske arbejde i Aage la Cour.

Han blev formand for gartnernes lærlingeforening og meldte sig under kommunismens faner. Under besættelsen var han modstandsmand og sad en kort overgang i Vestre Fængsel.

Fra 1945 til 1949 var han formand for den kommunistiske ungdomsorganisation, DKU København. Han fik dog nok af de kommunistiske idéer, da tanks fra Sovjetunionen den 24. oktober 1956 rullede ind i gaderne i Budapest for at slå en folkelig opstand ned.

Aage la Cour beskriver i sine erindringer "Som jeg husker det" fra 1998 sin tid som kommunist:

" Jeg fortryder ikke mit engagement dengang. Det har ganske vist siden givet skuffelser og ikke gjort livet lettere, men det har trods alt givet et indhold, jeg nødig vil undvære."

(ritzau)

Gartner og kommunist blev tal-menneske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce