Gammel sang forfølger ham


Gammel sang forfølger ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Folkesangeren Peter Yarrow, der i 1960'erne var en del af trioen Peter, Paul and Mary, må stadig forklare, at sangen "Puff, the Magic Dragon", ikke handler om stoffer. Yarrow skrev sangen i 1959 sammen med Leonard Lipton. I dag fylder sangeren 70 år.

Rygtet om sangen opstod i 1965, da magasinet Newsweek i en artikel påstod, at sangen indeholdt hemmelige koder, der handlede om stoffer. Yarrow har i alle årene benægtet, at der skulle være en sammenhæng og har fastholdt, at sangen simpelthen handler om tabet af barndommens uskyld.

Så sent som i marts 2008 sagde han i et interview med nyhedsbureauet Reuters: - Jeg var 20 år i 1959, da sangen blev skrevet, og jeg var lige så lidt med på noderne som alle andre. Stoffer var slet ikke dukket op endnu. Jeg ved, at Puff var en god drage, og jeg ville aldrig have forbundet stoffer med ham. Nu har du hørt det fra dragens fars egen mund.

Yarrow begyndte at synge med Mary Travers i 1960, og da Paul Stookey kom til, valgte de navnet Peter, Paul and Mary til deres trio. De markerede sig i begyndelsen af 1960'erne på den spirende scene for folkemusik, der som hovedingrediens havde den "bløde" vokallyd og budskabet om fred og retfærdighed for alle i verden. Peter, Paul and Mary sang i den periode primært de sange, som Woody Guthrie, Pete Seeger og Bob Dylan havde skrevet. Til deres største hits hører "Blowin' in the wind", "Puff, the Magic Dragon" og "Day is Done". Nogle år senere fulgte trioens største succes "Leaving on a Jet Plane", skrevet af John Denver.

I 1971 blev trioen formelt opløst, men fandt sammen igen i 1978.

I de senere år har gruppen turneret med jævne mellemrum, selv om en række koncerter i anden halvdel af 2007 måtte aflyses, fordi Mary Travers fik leukæmi og derfor måtte holde en pause. Trioen har nu planlagt en koncertrække i september.

I mange år har Peter Yarrows datter Bethany gjort sin far selskab på scenen. (ritzau)

Gammel sang forfølger ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce