Fyreseddel som gave


Fyreseddel som gave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 50

Når Jon Læssøe Stephensen juleaftensdag runder 50 år, har han haft en måned til at lægge den voldsomme episode bag sig, der kostede ham jobbet som direktør for det succesrige teater Gasværket, tidligere Østre Gasværk, i København.

Han kom fra samme stilling på Aveny-T, da organisationen Københavns Teater udpegede ham til stillingen i 2007.

Stephensen viste sig at være en guldfugl, der kunne sælge billetter, få flere unge i teatret og skabe et hidtil uset overskud. 212.500 billetter og et overskud på knap tre millioner blev det til i den seneste sæson. Gasværket har under den tidligere arkitekt og journalists ledelse præsenteret fine opsætninger af "Festen" og "Hvem er bange for Virginia Woolf", mens det store, brede publikum blev tilgodeset med musikforestillingerne "Elsk mig i nat" og "Come Together".

I sin direktørtid udkæmpede Stephensen flere kampe med Københavns Teater, og i november oprandt "pay-back-time".

Uden at orientere sin bestyrelse og Københavns Teater, som reglerne kræver det, havde teaterchefen modtaget 170.000 kr. for at lave et oplæg til scenografien til "Elsk mig i nat". Stephensen fik honoraret af det private produktionsselskab The One and Only, og efter manges mening kunne forseelsen have været ordnet med en kraftig advarsel.

Trods opfordringer fra brede kredse af kulturlivet om at vælge en "diplomatisk løsning" kom altså fyresedlen, og der var også dem, der mente, at han havde lagt løkken om halsen på sig selv.

På privatfronten, venter fødselaren og hans kæreste, Anne Lauritsen, deres første barn om nogle måneder.

Stephensen sidder i bestyrelsen for Danmarks Filmakademi, i Natsværmerfonden og for organisationen bag de københavnske filmfestivaler.

Fyreseddel som gave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce