Frankrigs svar på Hepburn

Foto: Picasa 2.6

Frankrigs svar på Hepburn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 60

Da Fanny Ardant brød igennem som skuespiller i begyndelsen af 1980’erne, blev hun omtalt som Frankrigs svar på Katharine Hepburn.

Ligheden, både i fremtræden og udseende, var da også til at få øje på. Men det skulle hurtigt vise sig, at her var en funklende stjerne kommet op til overfladen, som ikke behøvede at gemme sig bag sammenligninger med svundne tiders legender.

Fanny Ardant, som søndag fylder 60 år, voksede op i Monaco og studerede politisk videnskab i Aix-en-Provence, før hun en kort periode arbejdede på sit lands ambassade i London. Samtidig havde hun fattet interesse for teater og skuespil, og i 1974 fik hun sin første rolle på scenen.

Få år senere blev en af det 20. århundredes store instruktører, Francois Truffaut, opmærksom på Ardants kvaliteter i en tv-serie. Det blev begyndelsen til en intens kunstnerisk og privat alliance, idet de to levede sammen i årene 1981-84 og fik datteren Joséphine. Forholdet blev afbrudt med Truffauts pludselige død, som indtraf, mens Fanny Ardant var i gang med optagelserne til filmen "Enragés".

I 1979 indspillede hun sin første film, "Les chiens", og det var med Truffaut som instruktør, at hun brillerede i "Kvinden overfor" og "Vivement dimanche".

Blandt hendes store film fra de følgende år kan nævnes "Swanns kærlighed" og "Oberst Chabert".

Ud over sin datter fra forholdet med Francois Truffaut har Ardant to andre døtre, født i 1975 og 1990. (ritzau)

Frankrigs svar på Hepburn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce