Fra slagterier til kommunalpolitik


Fra slagterier til kommunalpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år: En af dansk landbrugs markante skikkelser, tidligere formand for Danske Slagterier Bent Sloth, fylder 75 år tirsdag.

Bent Sloth var i toppen af Danske Slagterier i 13 år, heraf de 12 som bestyrelsesformand. Han styrede branchen sikkert gennem strukturændringer i en turbulent tid fra 1984 til 1996 præget af slagterilukninger og fusioner.

Rolig og lyttende, men en mand der ved, hvad han vil, lyder Bent Sloths skudsmål. Han var en markant leder både indadtil i Danske Slagterier og i Landbrugsraadet, hvor han repræsenterede slagterierne og i seks år var vicepræsident, og udadtil som den, der tegnede svinebranchen i pressen.

Bent Sloth er født i Hou ved Hals i Vendsyssel. Han drev fra 1967 til 2000 gården Sønderkær i Agersted ved Dronninglund. Her havde han blandt andet en stor produktion af slagtesvin, og han gik som en af de første inden for landbruget til kamp mod landmænds brug af antibiotiske vækstfremmere.

Som ung mand var han aktiv gymnastikleder, indtil en række bestyrelsesposter i landbrugets organisationer satte gang i karrieren som organisationsmand, bl.a. var han en årrække formand for Landsudvalget for Svin.

Som pensionist var Bent Sloth fra 1998 til 2000 medlem af Dronninglund Byråd.

I 2000 flyttede han tilbage til Hals, hvor han blev formand for Hals Sogns menighedsråd. Fra 2003 har den rutinerede organisationsmand været formand for Østvendsyssels Distriktsforening for Menighedsrådsmedlemmer, og i 2004 bidrog han til bogen "For Folkekirkens skyld" om behovet for reformer i folkekirken. Han har også bidraget til bogen "Barn af Vendsyssel" udgivet af den lokale Lions Club.

Ved siden af er der også plads til en aktiv fritid med bridge samt golf, hvor det også er blevet til bestyrelsesposter både i Hals Golfbane og i golfklubben.(ritzau)

Fra slagterier til kommunalpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce