Fra Cat Stevens til Yusuf Islam


Fra Cat Stevens til Yusuf Islam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: En af halvfjerdserne store stjerner var den britiske sanger Cat Stevens. Hittene "Morning Has Broken" og "Moon Shadow" begge fra albummet "Teaser and the Firecat" fra 1971 solgte i millioner af eksemplarer verden over og kan stadig kalde nostalgien frem. Mandag fylder han 60 år.

Som Cat Stevens levede han rockmyten helt ud med sprut, spil og skønne kvinder. Men den hårde stil var ved at koste ham livet. I 1976 havde han en nærdødsoplevelse, da han svømmede i Stillehavet ud for Malibu Beach. Han bad fortvivlet til Gud og lovede at tjene ham, hvis han reddede livet.

Cat Stevens er katolsk opdraget og har altid sværmet for alternative trosretninger, mystik, zenbuddhisme og astrologi. Men da hans bror i 1978 forærede ham et eksemplar af Koranen, besluttede han i løbet af et par uger, at det var slut med festen. Han konverterede til islam og tog navnet Yusuf Islam.

Alle guitarer blev solgt og pengene givet til velgørende formål. Han giftede sig med en muslimsk kvinde, som han havde mødt i sin lokale moske, og sammen har de nu fem børn.

Han blev hurtigt en ledende skikkelse i det muslimske samfund i London, hvor han stiftede muslimske skoler.

Da ayatollah Khomeini udstedte sin fatwa mod Salman Rushdie, kom den tidligere sanger ud i stormvejr, da han blev refereret for støtte til fatwaen. Han hævdede hårdnakket, at han var blevet fejlciteret, og da Muhammedtegningerne i Jylland-Posten var på sit højeste, tog han afstand fra de voldelige protester.

Efter mere end 30 år uden for rampelyset er han nu inde igen. Det var en misfortolkning af islam at stoppe den musikalske karriere, mener Yusuf Islam. Han overraskede med et singleudspil, og han har siden deltaget i en lang række velgørenhedskoncerter. I 2006 udkom poppladen fra sangerens hånd i den gamle Cat Stevens stil "An Other Cup". (ritzau)

Fra Cat Stevens til Yusuf Islam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce