Fra Århus via Peru til Sydfyn


Fra Århus via Peru til Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 år: Tidligere direktør Viggo Petersen, Æblehaven 14, Svendborg, fylder 80 år torsdag, og selv om ungdommens drøm om en fremtid blandt skibe, søfolk og fremmede havnebyer ikke blev virkelighed, nåede han alligevel langt, geografisk såvel som karrieremæssigt.

Viggo Petersen, der stammer fra Århus, ville som ung have været til søs og blev i 1945 optaget på Kogtved Søfartsskole i Svendborg men bestod ikke synsprøven fuldt ud og valgte anden livsbane.

Han fik en grundig handelsuddannelse i et papirengrosfirma i Århus og kom senere til Sadolin & Holmblads afdeling for eksport af grafiske maskiner. I forlængelse af ansættelsen var han en tid ansat hos firmaets agent i Lima, Peru.

Tilbage i Danmark igen blev han prokurist og siden underdirektør i Vestindisk Handelskompagni i København, men i 1970 gik turen til Svendborg. I fire år arbejdede Viggo Petersen for Dansk Kraftemballage i Kolding og for datterselskabet Dyboflex i Vejle.

I midten af 1970'erne blev han disponent for den daværende virksomhed A/S Dansk Eddike Central i Ollerup. Da indehaveren Kjeld Møller Jensen blev stadigt mere involveret i kommunalpolitik, en overgang som borgmester, blev Viggo Petersen virksomhedens direktør. Der kom hurtigt til at ske en rivende udvikling med flere udvidelser og moderniseringer.

Golf og bridge

Også fritiden var grundigt booket op. Viggo Petersen har gjort et stort arbejde som kasserer for Sindslidendes Vel's fynske amtskreds, som hjælper ved Torsdagsklubbens sammenkomster på Holbøllsminde i Svendborg og i udvalget for den kirkelige forening LYM i Svendborg.

Den flotte villa på Sundbakken er for adskillige år siden byttet ud med en bolig i Andelsboligforeningen Æblehaven, hvor Viggo Petersen er medlem af bestyrelsen.

I otte år og indtil 1997 var han medlem af det psykiatriske patientklagenævn for det daværende Fyns Amt.

I dag hygger han og hans hustru, Olga Märta Petersen, sig blandt andet med golf og bridge. Viggo Petersen holder også af timerne omkring småsnedkeri i seniorværkstedernes afdeling på Christinedal, ligesom han er glad for folkedans.

Fødselsdagen markeres ikke på dagen, men da hans hustru fylder 80 til januar, har parret besluttet sig for en fælles-fest den 27. september.

Fra Århus via Peru til Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce