Forsker i kryptologi


Forsker i kryptologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Kryptografi er et af nøgleordene for direktør Peter Landrock, der i dag fylder 60 år.

Den for menigmand mystiske og uigennemskuelige teknik er velegnet til at gøre elektroniske data ulæselige for uvedkommende - og dette har Peter Landrock udnyttet til at stifte virksomheden Cryptomathic, der arbejder med forskellige sikkerhedsløsninger til blandt andet banker.

Oprindelig var Peter Landrock matematiker ved Aarhus Universitet, hvor han var ansat på det matematiske institut fra 1974 til 1996. Siden er han udnævnt til adjungeret professor ved universitetet.

Cryptomathic blev dannet i 1986, og Peter Landrock var adm. direktør i selskabet fra 1988 til 2000. Siden har han været en aktiv bestyrelsesformand for selskabet, hvor avanceret teknologisk viden skal omdannes til sund forretning.

Peter Landrock, der undervejs i forløbet er flyttet til Cambridge, England, har tidligere været formand for en international organisation for kryptologiforskning, ligesom han fra 1995 til 2002 var personligt udpeget medlem af IT-sikkerhedsrådet. Han modtog Dansk Datasikkerhedspris i 1991. (ritzau)

Forsker i kryptologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce