Forsker i fattigdom og sult

Indian Nobel laureate Amartya Sen gestures as he arrives to attend the 'Central Education Convention on Implementation of Health and Education for All' in Calcutta, India, Tuesday, Aug. 5, 2008. (AP Photo/Bikas Das)

Forsker i fattigdom og sult

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nobelprisvinderen Amartya Sen har fødselsdag i dag

En af verdens førende autoriteter inden for fattigdomsforskning, inderen Amartya Sen, fylder 75 år i dag

Sen vandt i 1998 Nobelprisen i økonomi for sin forskning i fattigdom og sult. Harvard-professoren var den første asiat, der modtog prisen.

Amartya Sen blev født i 1933 i Indien og tog sin doktorgrad i Cambridge i 1959. Siden har han haft professorater i Indien, Storbritannien og er i dag tilknyttet Harvard i USA som professor i økonomi.

Det var især Sens analyse af sult, som har været et kernepunkt i hans forskning, og som han blev tildelt Nobelprisen for. Sen har blandt andet udfordret det konventionelle syn om, at mangel på mad er den eneste årsag til sult. Efter studier i en række fattige lande kom han frem til, at sociale og økonomiske faktorer også har betydning.

Det er i høj grad hans tænkning, der ligger til grund for FN's Human Development Index, som kortlægger situationen for fattigdom og udvikling i verden.

I de senere år har han gjort sig bemærket som en skarp kritiker af Samuel Huntingtons teori om civilisationernes sammenstød, blandt andet i bogen "Identitet og Vold", der udkom på dansk i 2007. (ritzau)

Forsker i fattigdom og sult

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce