Foregangsmand i psykiatrien


Foregangsmand i psykiatrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Professor, dr.med. Per Kragh-Sørensen, Tyrsbjergvej 90, Odense NV, fylder 70 år fredag.

Per Kragh-Sørensen har været ansat ved Psykiatrisk Afdeling P, Odense Universitetshospital siden 1977. Han har siden 1978 desuden været ansat ved Odense Universitet; først som lektor og siden 1992 som professor og overlæge i psykiatri ved Syddansk Universitet.

I sit lægearbejde har Per Kragh-Sørensen altid været meget aktiv som forsker. Han har specielt været interesseret i depressionsforskning, og har været en af de ledende personer i Danish University Antidepressiv Group, hvor der er foretaget afgørende landvindinger inden for udviklingen af den antidepressive behandling.

I 1985 udarbejdede Per Kragh-Sørensen en doktordisputats om behandling af depressive tilstande.

I perioden fra 1990-1993 var Per Kragh-Sørensen ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling P, og siden 1997 har han været forskningsleder samme sted.

Specialafdeling på OUH

Per Kragh-Sørensen har gennem årene været meget dygtig til at forbinde de teoretiske landvindinger, han har foretaget forskningsmæssigt med en praktisk anvendelse inden for det kliniske arbejde. Han har således været med til at opbygge et specialafsnit på Odense Universitetshospital til behandling af depressive og maniske tilstande. Dette afsnit har været det første af sin art i Danmark.

Igennem de senere år har Per Kragh-Sørensen været en dynamisk initiativtager til forskning og behandling af demenstilstande. Som chef for DemensKlinikken på Odense Universitetshospital har han siden 2002 været i front på dette område, og formidlet et samarbejde mellem neurologien og psykiatrien inden for dette felt.

I sit aktive og meget karismatiske arbejde har Per Kragh-Sørensen beklædt en lang række tillidsposter, og været en meget fremragende foredragsholder og skribent inden for specielt depressions- og demensområdet.

Per Kragh-Sørensen er gift med Anne Kragh-Sørensen, der er vicedirektør for Patienthotellet på Odense Universitetshospital.

Foregangsmand i psykiatrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce