Folkeflokkens fører


Folkeflokkens fører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: En af Færøernes mest betydelige politikere gennem tiderne, Anfinn Kallsberg, fylder 60 år mandag.

Den borgerlige folkeflokspolitiker med rødder i Færøernes selvstyrehøjborg på de nordlige øer har - siden han i 1980 blev valgt ind i Færøernes Lagting for første gang - beklædt de øverste politiske topposter.

Anfinn Kallsberg har tidligere været lagmand for Færøerne, formand for Færøernes Lagting, landsstyremand for finans, økonomi og fiskeri og medlem af Folketinget.

Det var Anfinn Kallsberg, der som lagmand i perioden fra 1998 til 2004 sad i spidsen for de forgæves forhandlinger med den daværende Nyrup-regering om, at Færøerne skulle have en suverænitetsaftale i lighed med den, Island i sin tid fik.

Hård politisk turbulens oplevede den revisoruddannede Anfinn Kallsberg også i 2004, da han efter seks år som lagmand valgte at udskrive nyvalg. Koalitionspartnerne - Republikanerne - meddelte efter udgivelse af en bog, der blandt andet stillede skarpt på hans revisorfortid, at partiet ikke længere havde tillid til ham.

Da Anfinn Kallsberg efterfølgende i 2004 stillede op til Folketinget, fik han dog revanche med vælgernes hjælp, idet han blev valgt med det største antal personlige stemmer, der nogensinde er afgivet i hans kreds.

Anfinn Kallsberg, der bor med sin hustru Bergfríð i Færøernes nordligste bygd Viðareiði, har op til sin 60-års fødselsdag besluttet at sætte tempoet ned. Han er netop trådt tilbage som formand for Folkeflokken, ligesom han ikke genopstillede ved folketingsvalget i tirsdags. Anfinn Kallsberg genopstiller dog ved det kommende valg til Lagtinget.(ritzau)

Folkeflokkens fører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce