Flygtningenes forsvarer fylder 70


Flygtningenes forsvarer fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: En rolig idealist kan se tilbage på et arbejdsliv i flygtningenes tjeneste, når han i dag runder 70 år. Den tidligere generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Arne Piel Christensen har med stor iver forsvaret flygtninges rettigheder i årevis. Et forsvar, hvor han ofte havde danske politikere som modstandere.

- Han er en virkelig dygtig og engageret idealist. Arbejder næsten som en politiker. Her overgår han mange, sagde Jørgen Chemnitz, Asylafdelinen i Dansk Røde Kors, i et interview med Politiken tilbage i 1999. De rosende ord tilfaldt Arne Piel Christensen, der aldrig var bange for at udfordre den politiske linje i de 31 år, han repræsenterede Dansk Flygtningehjælp fra 1967 og frem til 1998.

Men fynboen klarede ifølge kollegerne altid konflikterne ved at bevare et roligt væsen. Også selvom hans indre idealist ikke var bange for at være påtrængende på Christiansborgs gange.

Her har Arne Piel Christensen blandt andet i 1998 kritiseret Nyrup-regeringens udlændingepakke for at være i strid med FN's flygtningekonvention.

Hjerteblodet for mennesker ramt af krig brød ud i endnu en åreladning af Arne Piel Christensens arbejdsiver fra 1999 til 2001. Her var han udsendt af Udenrigsministeriet til Kosovo som ansvarlig for verdens største regionale sikkerhedsorganisation, OSCE, i dens arbejde for demokrati og retssikkerhed i det krigshærgede område. (ritzau)

Flygtningenes forsvarer fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce