Finn Bro - miljøets vogter


Finn Bro - miljøets vogter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 år: Mange betragter ham som Danmarks ubestridte miljøforkæmper nummer ét gennem det seneste halve århundrede.

Sikkert er det, at professor emeritus, civilingeniør Finn Bro-Rasmussen, som i dag fylder 80, har haft fingrene nede i et utal af danske og internationale miljøsager og frygtløst har talt både myndigheder og den magtfulde kemikalieindustri imod. Det skyldes ikke mindst de erfaringer, han fik som ung under en kortvarig ansættelse ved virksomheden Cheminova.

Fødselaren har med stort og usvækket engagement været foregangsmand på en række områder, længe inden miljø blev moderne: fødevarer, sprøjtemidler som ddt og bladan, rent drikkevand, kviksølv og andre tungmetaller, giftdepoter, syreregn, og så videre.

Finn Bro, som han blot kaldes af græsrødder og kolleger, kan lide rollen som provokatør, og han har med sin selvbevidste optræden gennem årene irriteret både politikere, embedsmænd og erhvervsfolk.

Bro-Rasmussen blev civilingeniør i 1952, og tre år senere fik han Københavns Universitets guldmedalje for en prisopgave i teoretisk medicin. Han arbejdede i årene 1953 til 1977 på Statens Vitaminlaboratorium, Statens Pesticidlaboratorium og Statens Levnedsmiddelinstitut, inden han i 1977 blev landets første miljøprofessor. Frem til 1998 underviste han i økologi og miljølære ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

FN's fødevareorganisation, FAO, har trukket på Finn Bro-Rasmussens ekspertise og brugt ham som konsulent siden 1975, ligesom han har siddet i diverse ekspertkomitéer i EU.

Herudover er det i årenes løb blevet til adskillige andre tillidshverv bl.a. i Miljøankenævnet, Ingeniørforeningen og Danmarks Naturfredningsforening. Han har desuden modtaget Biologforbundets Kaskelotpris, Det Fri Aktuelts Miljøpris og Forbrugerrådets Tænk Pris. (ritzau)

Finn Bro - miljøets vogter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce