Film-caster fylder rundt

SONY DSC

Film-caster fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Film-caster Anne Magnér, Kedelsmedestræde 17, Svendborg, der fylder 50 år tirsdag, lærte en god del af den brogede verden at kende, før skuespillere, kameraer, elektriske ledninger og lyd- og lysudstyr blev hovedindholdet i hendes arbejdsmæssige hverdag.

Da Anne Mágner efter skolegang i fødebyen Odense gik på Odense Fagskole for at lære sy- og tilskæring af stoffer, var det nok med en svag drøm om en fremtid blandt teaterverdenens spraglede kostumer.

Ad kringlede, spændende og afvekslende omveje blev det nu ikke teater- men derimod filmverdenen, der mange år senere skulle få glæde af hendes mangesidede talenter og smittende humør.

Det sker, nå hun optræder som film-caster på freelance-basis for de skiftende produktionsselskaber, der i disse år arbejder med filmoptagelser af vidt forskellig art rundt om i det sydfynske.

Anne Magnér er på flere områder en vigtig nøgleperson i det forberedende arbejde, både når der skal findes lokaliteter, interiører, amatør-skuespillere og statister til diverse opgaver.

Hun kender egnen godt, også mange af de agerende skuespillere, og efterhånden tillige aktørerne til de biroller, der i vid udstrækning besættes efter hendes grundige forarbejde blandt lokale kandidater i alle aldre.

Anne Magnérs vej til Sydfyn gik efter sy-uddannelsen i Odense over et års tid med Den Rejsende Højskole, der blandt andet førte hende til USA og Mexico.

Som 20-årig var hun ekspeditrice i Odense, flyttede så til skiftende arbejdssteder i København men vendte tilbage til Fyn - nu til glade kollektiv-dage i Svendborg, hvor hun var med til at starte navnkundige "Kloster Moster" som musik-café.

Fra Svendborg gik turen et par år senere tilbage til fødebyen Odense, hvor Anne Magnér i 1984 blev grafisk designer på Teknisk Skoles grafiske afdeling. Det førte til arbejde blandt andet på Teknologisk Institut og som layout'er på bladet Politisk Revy.

I de følgende år fulgte undervisningsopgaver på kunsthøjskoler, højskoler, produktionsskolen i Svendborg og Kunsthåndværkerskolen i Kolding.

En overgang blev der brug for hendes medmenneskelige kvalifikationer i et socialtbetonet arbejde for belastede unge kvinder.

Svendborg trak igen, og efter et par år som vinhandler i "Vintapperiet" i Brogade gik Anne Magnér til filmen, hvor hendes mangesidede erfaringer blandt og med mennesker er hende til gavn ved filmoptagelsernes tilrettelæggelse og praktiske gennemførelse.

Også fritiden er præget af stor kreativitet, både i den hjemlige have, på ture i by og natur med fotoapparatet som trofast følgesvend, men også ved den hjemlige arne, når de grafiske erfaringer finder sjove udmøntninger i fantasifulde billedbøger.

Åbent hus kl. 15-17.

Film-caster fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce