Fik guld uden at spille

Tidligere lands-holdsspiller og Europamester Peter Nielsen fylder 40 år tirsdag.
Foto: Linda Johansen/POLFOTO

Fik guld uden at spille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år: Når danskerne tænker tilbage på fodboldlandsholdets EM-triumf i Sverige i 1992, så er det navne som Peter Schmeichel og Brian Laudrup, der bliver talt mest om. Der er næppe mange, der husker tilbage på det største danske fodboldresultat i historien og nævner Peter Nielsen, som tirsdag fylder 40 år.

Han var en af de usynlige helte på 1992-holdet, hvor den tidligere midtbanemand var blandt de spillere, der aldrig kom i aktion under slutrunden. En guldmedalje fik han alligevel, og det blev til sammenlagt 10 landskampe for Danmark. Det blev også til et enkelt landskampsmål for Danmark, da Peter Nielsen i foråret 1995 scorede målet i 1-0-sejren over Makedonien i EM-kvalifikationen til slutrunden i England i 1996.

Mens Peter Nielsen ikke var en af de vigtigste brikker på landsholdet, så var han anderledes altid en af de bærende kræfter på de klubhold, han spillede for. Først i Lyngby, som han repræsenterede, da han i 1991 blev valgt til årets spiller i Danmark, og derefter i både tyske Borussia Mönchengladbach og FC København. Begge de klubber spillede han for i to omgange.

Det seneste to et halvt år har Peter Nielsen været assistent for cheftræner Ståle Solbakken i FCK, men en uge før sin fødselsdag blev Peter Nielsen løst fra sin kontrakt med den københavnske klub af personlige årsager. (ritzau)

Fik guld uden at spille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce