Familiens første student

Rektor Claus Jensen fylder 60 år i morgen.
Foto: © Kim Rune

Familiens første student

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 60

Egentlig stod det ikke skrevet i kortene, at Claus Jensen skulle blive student. Endnu mindre, at han skulle ende som rektor. Men sådan gik det, og søndag fylder rektoren på Faaborg Gymnasium 60 år.

Han stammer fra Århus, og det var da også fra Smilets By, at han blev uddannet fra universitetet i 1975 som cand. merc. i dansk og historie.

Den dag i dag husker han tydeligt sin egen ængstelse overfor gymnasiet.

- Jeg er den første student i min familie, og jeg tænkte, at de andre elever måtte være meget klogere end mig. Men jeg kunne godt, og efterhånden oplevede jeg, at min verden blev større. Der åbnede sig hele tiden noget nyt, fortæller han.

Netop derfor ville han selv være gymnasielærer. Han ville give den selvtillid videre til nutidens elever, som han selv fik fra sine lærere.

- De skal tage mod til sig og række hånden op, hvis der er noget, de ikke forstår. De må ikke sidde og tænke, at det er dem, der er noget galt med. De skal tage gymnasiet alvorligt, men ikke højtideligt, siger Claus Jensen.

Efter at have arbejdet som lærer på Langkær Gymnasium i Århus og fagkonsulent i Undervisningsministeriet i en årrække, søgte han stillingen som rektor på Faaborg Gymnasium i 1998 - og fik den.

Når han ikke lige passer sit job på gymnasiet, læser han.

- Jeg er nærmest altædende indefor litteratur, indrømmer han.

Og så kører han ture på sin 30 år gamle Nimbus med sidevogn. Først sad børnene i sidevognen. I dag er den indtaget af børnebørnene.

Familiens første student

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce