Fødselsdag 60
Robin Gibbs lyse falsetsang til The Bee Gees velklingende ørehængere er en af hovedårsagerne til den legendariske popgruppes kolossale succes. Den overgås i salgstal kun af Elvis Presley, The Beatles, Michael Jackson og Paul McCartney.

I morgen fylder Robin Gibb 60 år og har de senere år optrådt som solist. Den mere end 40 år lange Bee Gees æra sluttede, da Robin Gibbs tvillingbror Maurice pludselig døde af tarmslyng i 2003, kun 53 år gammel.

Sammen med den tredje bror, Barry, skabte de omkring 1960 The Bee Gees i Australien, hvortil familien var flyttet fra britiske Isle of Man. Godt på vej til at skabe en national karriere down under rykkede popgruppen i 1967 tilbage til England for at springe på det boomende engelske pop- og rockmarked, anført af The Beatles.

I de følgende år indspillede Robin Gibb og hans brødre en række plader, der gjorde gruppen til en af de rigeste og populæreste i popverdenen. Flere end 100 millioner solgte plader og cd’er er det blevet til.

Et højdepunkt nåede Bee Gees med deres manager Robert Stigwoods filmprojekt "Saturday Night Fever" i 1977. Robin og bror Barry skrev en række sange til John Travolta-filmen, såsom "How Deep Is Your Love", "Stayin’ Alive" og "Night Fever", der alle erobrede førstepladsen på alverdens hitlister og den dag i dag regnes for det mest solgte filmsoundtrack nogen siden.

I 1997 blev gruppen optaget i The Rock And Roll Hall Of Fame i USA.

Robin Gibb er gift med forfatteren og kunstneren Dwina Murphy, som han har en datter med. Fra et tidligere ægteskab har han to børn. (ritzau)