Et stort legebarn


Et stort legebarn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år: Et stort legebarn, der er vild med skæve vinkler, det groteske, barokke og gale, forfatteren og dramatikeren Jens Blendstrup, Korsør, fylder 40 år i dag.

Jens Blendstrup er født i Risskov ved Århus, er student fra Århus Katedralskole og cand.mag. i litteraturhistorie og historie fra Syddansk Universitet i Odense. Han debuterede i 1994 med novellesamlingen "Mennesker i en misbænk" og har siden skrevet både novellesamlinger, romaner, børnebøger, radiospil og scenedramatik. Hans seneste roman "Toværelses med lykkelig udgang" udkom i april i år.

Jens Blendstrup siger, at han ikke har noget imod normaliteten, som sådan. Den er blot kedelig, ligesom vanviddet i sig selv også kan være kedeligt, men at normaliteten måske kan åbnes med vanviddets brækjern, så urkraften kommer til syne.

Jens Blendstrup satte sig for alvor på danmarkskortet i 2004 med romanen "Gud taler ud". Han er medlem af digterkollektivet Øverste Kirurgiske, hvor han er redaktør på både tidsskriftet og forlaget. Han er medlem i bandet Frodegruppen 40 og optræder sammen med ungdomsvennen og kollegaen Lars Bukdahl med noget, han kalder litterær hypnose - en blanding af dilettantkomedie, oplæsning og dans. Han har desuden en fast klumme i Weekendavisen.

Han blev i 2001 tildelt Prix Italia for sit radiospil "Pinden". I 2004 fulgte Prix Marulic og i 2005 modtog Jens Blendstrup Dan Turell Prisen.

Jens Blendstrup er gift, har to døtre, hund og kat. (ritzau)

Et stort legebarn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce