Et skarpt hjørne: Klovnen Casper Christensen fylder 50

Casper Christensen, dansk stand-up-komiker, skuespiller, manuskriptforfatter, tv- og radiovært. Onsdag 22. august fylder han 50 år. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Et skarpt hjørne: Klovnen Casper Christensen fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er et af landets absolut største navne i underholdningsbranchen, der i skikkelse af Casper Christensen fylder 50 år onsdag den 22. august.

For nogle er den rapkæftede speedsnakker en levende komikergud, for andre er han manden, de elsker at hade.

For alle er han dog umulig at komme udenom, når talen falder på dansk stand-up-komik og udviklingen af dansksprogede komedieserier.

Casper Christensen blev født som fynbo i Kerteminde og boede nogle år i Munkebo, men voksede op i Birkerød nord for København, hvor han efter eget udsagn lå i en gråzone mellem at være en drilleglad skiderik og klassens klovn.

På skærmen kom han på DR, hvor især hans provokerende adfærd i værtsrollen på ungdomsprogrammet "Transit" tog pusten fra mange.

Helt ind i de danske tv-stuer kom han dog først i 1995, hvor han sammen med Anette Toftgård var vært på underholdningsprogrammet "Husk lige tandbørsten".

Toftgård og Christensen kom også privat til at danne par. De giftede sig, fik to børn og var sammen, indtil ugebladet Se & Hør i 2002 knipsede billeder af Casper Christensen, der forlod skuespillerinde Iben Hjejles lejlighed efter at have overnattet dér.

Det førte til skilsmisse og den efterfølgende let bizarre situation, at Casper Christensen og Iben Hjejle både dannede par i komedieserien "Langt fra Las Vegas" og i privaten.

Efter "Langt fra Las Vegas" nåede Casper Christensen og makkeren Frank Hvam frem til det, der vel nok er deres hidtil største succes: Komedieserien "Klovn", som også blev til to spillefilm.

Serien har netop haft premiere på syvende sæson efter en pause på ni år.

I mellemtiden har Casper Christensen igen fundet ny partner og er i dag gift med den 18 år yngre Isabel Friis-Mikkelsen, som han sidste år fik sønnen Cooper med.

De tre er for nylig rykket til Ålsgårde i Nordsjælland, hvor de har købt en stor villa med havudsigt - ikke langt fra det hus, hvor Casper Christensen boede med Anette Toftgård.

I sit andet forsøg som nordsjællandsk familiefar mener Casper Christensen selv, at han er en mere rolig udgave af sig selv.

I hvert fald fortæller han i et nyligt interview med Børsen, at han har solgt sine natklubber og sit produktionsselskab og fokuserer på familielivet.

- Jeg er blevet veganer, mediterer og helliger mig nu familien totalt. Hele skiftet startede for godt et års tid siden, hvor jeg blev far igen og indså, at jeg snart blev 50 år. Det har været en stor katalysator for lige at tænke sig om en gang og finde ud af, hvor lykken reelt ligger, siger Casper Christensen til Børsen. (ritzau)

Et skarpt hjørne: Klovnen Casper Christensen fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce