Et liv på de bonede gulve


Et liv på de bonede gulve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Venlig og velbegavet, lyder skudsmålet for erhvervsmanden Flemming Lindeløv, der runder de 60 år onsdag.

Med sig i bagagen har Lindeløv flere topposter i dansk erhvervsliv - og et svigende nederlag, da han i 2007 måtte forlade posten som bestyrelsesformand i medicinalkoncernen Lundbeck. Det var et overraskende farvel til en plads helt fremme i en af dansk erhvervslivs tunge virksomheder, der kom, da Lindeløv i utide udtalte sig om daværende Lundbeck-chef Claus Bræstrups pensionstidspunkt.

Men Flemming Lindeløv kan se tilbage på en række topposter i dansk erhvervsliv. Mest kendt blev han nok, da han i en årrække var administrerende direktør i Carlsberg, hvor han overtog topposten efter Poul Svanholm i 1996. Her var opgaven at sætte en ny kurs hos Carlsberg, og tiden var inde til at dreje koncernen i en mere global retning, hvilket blandt andet betød upopulære beslutninger om at sælge ud af aktier i Royal Copenhagen og Tivoli. Undervejs i Carlsberg-perioden fik Lindeløv æren af at blive portrætteret af tv-stationen CNN i en serie om internationale erhvervsledere.

Livet på de bonede direktørgulve startede dog allerede for Lindeløv i 1987 hos FDB. Faktisk kom han lidt ind af bagdøren, da han kom fra FDB's laboratorier, og han var allerede i studietiden på Danmarks Tekniske Højskole, DTH, langt fremme på det teknisk-videnskabelige område med en forskerafhandling, der havde klasse til en doktorgrad. Et par år efter rejste Flemming Lindeløv videre til Tulip Slagterierne og selskabet Tulip International, hvor han var administrerende direktør i seks år.

Men så blev han hentet til Carlsberg, hvor hans planer ikke var en entydig succes. Og i 2001 forlod Flemming Lindeløv virksomheden for i stedet at overtage Royal Scandinavia - et job han forlod han i 2005 - angiveligt, fordi kapitalfonden bag blev træt af at vente på overskud.

Lindeløv betegnes som værende én, der er god til at tale med høj og lav. Og han har skulle fungere med vidt forskellige ejere, lige fra landmænd i slagteribranchen, over andelsbevægelsen i FDB og til talknuserne i kapitalfonde.

I dag står Flemming Lindeløv i spidsen for bestyrelsen i kapitalfonden Deltaq, der investerer i mindre og mellemstore danske virksomheder via børsen. (ritzau)

Et liv på de bonede gulve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce