Et kedeligt eftermæle


Et kedeligt eftermæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 70

Politik kan være utaknemmeligt og en enkelt sag kan hurtigt fylde en politikers eftermæle.

Det må socialdemokraten Keld Hüttel sande. Trods 13 år i borgmesterstolen i Randers er det især en række personalesager i kommunen, som den tidligere borgmesters navn forbindes med - også selv om det er otte år siden, at han forlod posten og kun har nogle bestyrelsesposter i Energi Randers at passe, når han i morgen fylder 70.

I august 1998 kom det frem, at kommunens personaledirektør havde fyret flere medarbejdere uretmæssigt. Blandt andre blev en kantineassistent fyret for at kritisere sin leder. En undersøgelse fra Kommunernes Landsforening viste efterfølgende, at der var tale om en lang række sager, og at Keld Hüttel dagligt var blevet orienteret om sagerne.

Trods et forsøg fra Venstre om at få ham afsat, fik han lov til at blive på posten, indtil han op til valget i 2001 selv valgte at trække sig tilbage. Socialdemokraterne fik et katastrofevalg, og byen fik for første gang siden 1950’erne en borgerlig borgmester.

Keld Hüttel er uddannet lærer og har arbejdet med voksenundervisning. Allerede i 1970 blev han valgt ind til byrådet, blev viceborgmester i 1974, og overtog borgmesterstolen i 1988.

I den periode har han blandt andet kæmpet for gudenålaksen, et bedre motorvejsnet til Randers og også i større sager sagt fra over for sine partikolleger i regeringen i 1990’erne, når de lagde for mange byrder over på bysamfundene. (ritzau)

Et kedeligt eftermæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce