Engageret redaktør

Litterturredaktør Marianne Koch fylder 60 år i dag.

Engageret redaktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyens Stiftstidendes litteraturredaktør fylder 60

Når Fyens Stiftstidendes litteraturredaktør Marianne Koch sætter sig i kantinen med sine kolleger, er hun ofte den, der er sidst færdig med at spise.

Ikke fordi hun spiser meget, men fordi Marianne Koch som det engagerede menneske, hun er, vil fortælle, diskutere, spørge og undersøge holdningerne hos dem, hun sidder sammen med. Og det tager tid. Også fra spisningen.

Også i den forstand er Marianne Koch, der i dag fylder 60 år, en ægte og nysgerrig journalist, selvom hun ikke er uddannet som sådan. Hun, der er uddannet som tresproglig korrespondent og i litteratur, gik alligevel journalistvejen og kom til Fyens Stiftstidende som kulturjournalist i 1986.

Her var hun i en årrække, inden hun skiftede til bladets debatredaktion og siden videre til avisens samfundsredaktion. Begge områder, der afspejler Marianne Kochs interesse for samfund, politik og debat.

I 2000 kom hun tilbage til kulturredaktionen, hvor hun begyndte som tv-medarbejder og siden blev en velanskreven kunstmedarbejder, inden hun fornylig vendte tilbage til sit gamle felt som litteraturredaktør på avisen. Et område, hun dækker med energi, flid og engagement.

Marianne Kochs mange forskellige roller på Fyens Stiftstidende siger meget om, hvor bredt orienteret og hvor nysgerrig hun er. Det samme gør det faktum, at dagens 60-års fødselar fornylig tog initiativ til at efteruddanne sig i internetjournalistik.

Som journalist er Marianne Koch både energisk og hurtig, for hun er en handlingens kvinde. Til gengæld må eftertanken af og til vente til senere på dagen, for Marianne har det bedst, når hun er i aktion.

Det er hun i mange sammenhænge - også uden for avisen. Hun er sine børns interesserede mor og sine børnebørns mormor, men hun finder også tid til en plads i Odense Domkirkes menighedsråd og til sit arbejde med Odense Domkirkes Amatørkor, som hun er formand for.

Og så står hun også gerne i sit lille køkken, for Marianne Koch har en passion for madopskrifter og madlavning. Og når maden er sat på bordet i sit og manden, tidligere chefredaktør på Fyens Stiftstidende Bent A. Kochs, hjem, er hun også her ofte den sidste, der er færdig med at spise.

Engageret redaktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce