Endnu en fransk stjerne


Endnu en fransk stjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 år: Catherine Deneuve, Jeanne Moreau, Fanny Ardant, Isabelle Huppert - og nu er kredsen af fransk films store damer blevet udvidet med Audrey Tautou, som fylder 30 år i dag.

Hun grundlagde sin berømmelse med titelrollen i "Den fabelagtige Amélie fra Montmartre", der blev en verdenssucces i 2001 - og det i en tid, hvor fransk film har langt sværere end tidligere ved at markere sig uden for landets grænser.

Den spinkle, mørkhårede Tautou er teateruddannet og fik sin første filmrolle i 1999.

Senere blev det hendes held, at den engelske skuespiller Emily Watson meldte fra til den rolle som Amélie, instruktøren Jean-Pierre Jeunet ellers havde tiltænkt hende.

Efter komedien om den excentriske servitrice fra Montmartre har flere film bidraget til indtrykket af, at Audrey Tautou kan holde fast i sin status.

Ikke alle er nået til de danske biografer, men vi har set to af de mest markante: Stephen Frears instruerede hende i "Dirty Pretty Things", der også havde dansk-kroatiske Zlatko Buric på rollelisten, og hun bekræftede talentet i krigsdramaet "En meget lang forlovelse", igen med Jeunet som instruktør.

Tautou fik desuden en stor rolle i filmatiseringen af "Da Vinci mysteriet". Men både før og efter denne film har hun udtrykt store forbehold over for at arbejde i Hollywood.

I sin næste film spiller hun den berømte modeskaber Coco Chanel. Og så ligner det næsten en tanke, at det store firma tidligere i år valgte hende som nyt blikfang for parfumen Chanel no. 5 i stedet for Nicole Kidman. (ritzau)

Endnu en fransk stjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce