En trofast fynsk partisoldat


En trofast fynsk partisoldat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inga Hansen, Søhustoften 133, Odense N, fylder 70 år mandag.

Inga Hansen, som er født i Henne i Vestjylland i en søskendeflok på ni, kom allerede som 12-årig ud at tjene. Hun nåede de efterfølgende år at være i huset flere steder og var på et tidspunkt også i Norge, hvor hun var ansat som husbestyrerinde.

Herefter kom hun til Harald Ellinges Manufakturhandel i Otterup, hvor hun blev udlært som ekspeditrice.

Det var da også i Otterup, at Inga lærte sin kommende mand, Ejvind, at kende. De købte grund i Uggerslev, hvor de byggede huset, som skulle blive familiens hjem de næste 40 år.

Efter døtrene var kommet til, arbejdede Inga Hansen i en årrække som kontorassistent på Uggerslev Fjerkræslagteri. Siden hen fulgte et job i forretningen hos Industriteknik Ubbe i Klaregade, Odense, der blev Inga Hansens sidste arbejdssted, før hun gik på efterløn.

Inga Hansen har siden sin ungdom været medlem af Socialdemokratiet og kom da også i bestyrelsen for Socialdemokratiet i Uggerslev/Nr. Højrup Partiforening tilbage i 1977, hvor hun afløste sin mand, Ejvind Hansen, da han blev valgt ind i det fynske amtsråd.

Inga Hansen vægtede partiarbejdet meget højt og sad i en periode på otte år i AOF's bestyrelse i Otterup, ligesom hun en kort overgang var formand for Fællesledelsen i Otterup. For Inga Hansen var det da også en hjertesag at få den unge Lotte Bundsgaard valgt som spidskandidat i Otterup-kredsen.

I 2002 havde partiforeningen 90-års jubilæum, hvor Inga Hansen samtidig blev fejret med 25-års jubilæum. Inga Hansen stoppede som bestyrelsesmedlem i januar 2005 efter 28 år med aktivt partiarbejde.

Efter sin mands død i 2004 flyttede Inga Hansen til Odense for at være tættere på sine børn og børnebørn.

Hun bruger nu sin tid på familie og venner, hvor hun altid er klar til at give en hjælpende hånd. Syltning og bagværk er hendes speciale og det nyder mange godt af.

En trofast fynsk partisoldat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce