En trofast friskolemand


En trofast friskolemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 75

Eilif Frank, Stationsvej 26, Årslev, fylder 75 år onsdag.

Eilif Frank blev dimitteret fra Den frie Lærerskole i 1957. Derefter fik han ansættelser ved friskoler og efterskoler. Et årskursus på Danmarks Lærerhøjskole i 1968-69 satte ham i kontakt med Institut for dansk Skolehistorie. Med reference til instituttet indsamlede Eilif Frank kilder til friskolernes historie i årene 1969-77. Afslutningen på indsamlingen blev markeret ved udgivelse, en registratur på Grundtvigs Højskole, Frederiksborg, sommeren 1977. Eilif Franks arbejde blev ved lejligheden påskønnet med en hædersgave fra G.E.C. Gads Fond.

I 1981 foreslog Eilif Frank, at der på Den frie Lærerskole i Ollerup blev oprettet et bibliotek for de folkelige bevægelser. Foreslaget blev realiseret under navnet "Biblioteket for det folkelige arbejde".

Eilif Frank var som styrelsesmedlem aktiv i den organisatoriske opbygning også i udbygningen til forskningscenter. Nornesalen, som forskningscenteret hed, blev nedlagt i år 2000 på grund af uenighed i styrelsen om fremtidig placering: Ollerup kontra København.

Sideløbende med det organisatoriske arbejde har han bl.a. bidraget med artikler om de grundtvigkoldske friskoler i "Sådan kan man også undervise", 1. udgave 1978. Bogen er blandt andet blevet benyttet af lærerstuderende i faget pædagogik. Nævnes kan også bidrag til bogen, der blev udgivet ved Dansk Friskoleforenings 100-års jubilæum 1986: "Fri skole - en levende tradition." For øjeblikket arbejder han med færdiggørelsen af en bog om vort kalendersystem, beregnet for historikere og andre historieinteresserede.

Han var i over 20 år fra 1978 medlem af styrelsen for Selskabet for Dansk Skolehistorie. Politisk har han arbejdet for Det radikale Venstre, især i partiets kulturudvalg.

Han var i årene 1977-88 leder af Bonnet Friskole ved Lemvig. De sidste år inden pensionen underviste han på Sdr. Nærå Fri- og Efterskole. I de senere år har han sammen med sin kone, Solvejg Rauer som pianist, stået for fællessang med fortællinger om sangene ved forskellige sammenkomster i det midtfynske.

En trofast friskolemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce