En stor sopran


En stor sopran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år: Operasangeren Bonna Søndberg, der søndag den 17. august fylder 75 år, stod som kun 23-årig i 1957 for en af de mest bemærkelsesværdige debuter på Det Kgl. Teater.

Hendes Amelia i Verdis "Maskeballet" blev rost i høje toner af en enig anmelderskare, og dirigenten Ole Schmidt betegnede Bonna Søndberg som et usædvanligt talent:

- Hun ejer en vidunderligt klingende sopran, en stærk dramatisk sans og en overbevisende scenisk fremtræden, der ligefrem ryster ved sin stærke medleven, udtalte han.

De følgende år blev travle for den lyrisk-dramatiske sopran med roller som Ariadne i Richard Strauss' "Ariadne på Naxos" og Verdi-partier som Leonora i "Trubaduren" og Alice Ford i "Falstaff".

I 1960'erne vakte Bonna Søndberg opsigt som den uhyggelige guvernante i Brittens opera "Skruen strammes". Præstationen er fastholdt i en tv-produktion. Benjamin Britten selv kaldte Bonna Søndberg "en stor, stor kunstner" efter spontant at have overrakt hende sin blomsterbuket i forbindelse med en opførelse af operaen i 1968, hvor den engelske komponist var i Danmark for at modtage Sonningprisen.

I de følgende år koncentrerede Bonna Søndberg sig mere og mere om koncertvirksomhed - ofte med salmer og sange blandet med klassiske værker, hvormed hun rejste landet tyndt.

Sideløbende med karrieren magtede Bonna Søndberg sammen med sin mand, redaktør Sten Uldal, at opdrage fem børn.

Blandt mange hæderspriser hun har modtaget er Tagea Brandts Rejselegat. (ritzau)

En stor sopran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce